Shakshouka er en rett som opprinnelig stammer fra Nord-Afrika, men den har spredt seg utover til midt-østen og er en populær frokostrett. Den består i hovedsak av egg som er posjert i en tomatisert løk- og paprikastuing.

Shakshouka

Shakshouka er en rett som opprinnelig stammer fra Nord-Afrika, men den har spredt seg utover til midt-østen og er en populær frokostrett. Den består i hovedsak av egg som er posjert i en tomatisert løk- og paprikastuing.

Shakshouka er en rett som opprinnelig stammer fra Nord-Afrika, men den har spredt seg utover til midt-østen og er en populær frokostrett. Den består i hovedsak av egg som er posjert i en tomatisert løk- og paprikastuing.

Ingredienser (4pers)

 • 3 paprika
 • 2 rødløk, i skiver
 • Knuste tomater
 • 1 rød chili
 • 4 fedd hvitløk, finsnittet
 • bladpersille
 • 1 ts paprikapulver
 • 1 ts oregano
 • 1/2 ts spisskummen
 • salt & pepper
 • olivenolje til steking
 • egg (så mange du vil ha)

Shakshouka er en rett som opprinnelig stammer fra Nord-Afrika, men den har spredt seg utover til midt-østen og er en populær frokostrett. Den består i hovedsak av egg som er posjert i en tomatisert løk- og paprikastuing.

Ha løk, paprika, chili og hvitløk i en panne med litt olivenolje, la det surre på middels varme i ca 10 minutter til løken og paprikaen begynner å bli myk. Ha i paprikapulver, oregano og spisskummen og bland godt. Hell over tomatene. Rør rundt og gi det et oppkok. La det småputre under lokk i 10-12 minutter. Smak til med salt og pepper. Lag noen fordypninger rundt om og knekk eggene oppi. Sett på lokk og la eggene posjere til eggehviten har stivnet. Dryss over litt persille rett før servering. Serveres gjerne med noe brød du kan bryte opp. Jeg pleier å steke vanlige lomper i en tørr panne og kjøle de ned på rist slik at de blir crispy.

Har du lyst på noe annet med egg? Prøv eggesalat. Trykk her for oppskrift

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

%d bloggers like this: