Det var tilbud på short ribs hos Anni's Pølsemakeri i Mathallen som er mitt foretrukne sted når jeg skal handle inn kjøtt. Short ribs er den fineste delen av bi-bringen hvor bena fortsatt sitter på. Short ribs er utmerket kjøtt å bruke som grytekjøtt. Kjøttet blir mørt og godt, mens bena gir fantastisk god smak i sausen. Her har jeg brukt short ribs til å lage en italiensk ragu som passer veldig bra til pasta, polenta eller som fyll i en lasagne. Det tar litt tid, men det er ikke mye arbeid.

Ragù med short ribs

Det var tilbud på short ribs hos Anni's Pølsemakeri i Mathallen som er mitt foretrukne sted når jeg skal handle inn kjøtt. Short ribs er den fineste delen av bi-bringen hvor bena fortsatt sitter på. Short ribs er utmerket kjøtt å bruke som grytekjøtt. Kjøttet blir mørt og godt, mens bena gir fantastisk god smak i sausen. Her har jeg brukt short ribs til å lage en italiensk ragu som passer veldig bra til pasta, polenta eller som fyll i en lasagne. Det tar litt tid, men det er ikke mye arbeid.

Her om dagen var det tilbud på short ribs hos Anni’s Pølsemakeri i Mathallen. Dette er mitt foretrukne sted når jeg skal handle inn kjøtt. Short ribs er den fineste delen av bi-bringen hvor bena fortsatt sitter på. Short ribs er utmerket kjøtt å bruke som grytekjøtt. Kjøttet blir mørt og godt, mens bena gir fantastisk god smak i sausen. Her har jeg brukt short ribs til å lage en italiensk ragu som passer veldig bra til pasta, polenta eller som fyll i en lasagne. Det tar litt tid, men det er ikke mye arbeid.

Ingredienser (en god middag til 4 + rester)

 • 2 ½ kg short ribs,
 • 2 løk, hakket i biter på ½ x ½ cm
 • 3 stilker stangselleri, hakket i biter på ½ x ½ cm
 • 2 gulrøtter, hakket i biter på ½ x ½ cm
 • 5 fedd hvitløk, finhakket
 • 3 ss tomatpuré
 • 2 bokser knuste tomater
 • 2 dl vann
 • 4 laurbærblader
 • salt & pepper
 • olivenolje til steking

Det var tilbud på short ribs hos Anni's Pølsemakeri i Mathallen som er mitt foretrukne sted når jeg skal handle inn kjøtt. Short ribs er den fineste delen av bi-bringen hvor bena fortsatt sitter på. Short ribs er utmerket kjøtt å bruke som grytekjøtt. Kjøttet blir mørt og godt, mens bena gir fantastisk god smak i sausen. Her har jeg brukt short ribs til å lage en italiensk ragu som passer veldig bra til pasta, polenta eller som fyll i en lasagne. Det tar litt tid, men det er ikke mye arbeid.

Sett ovnen på 150 grader. Ha olje i en middels varm gryte. Ha løk, gulrøtter, stangselleri og hvitløk i gryten og la det surre i 5-6 minutter til løken begynner å bli blank og myk. Det skal ikke ta farge. Ha i tomatpuréen og la den surre litt i bunnen av gryten i 2-3 minutter. Ha over de knuste tomatene, vannet og laurbærbladene. Legg i kjøttbitene. Ha lokk på gryten, gi det et lite oppkok og sett kjelen inn i ovnen. La den stå i ca 3 timer. Når kjøttet slipper bena og er mørt så tar du kjøttet ut av gryten. Sett gjerne gryten med lokk inn i ovnen igjen og la sausen putre i en time eller to. Plukk kjøttet fra bena og rens det for sener og de største bitene med fett. Riv kjøttet opp i mindre biter. Når sausen er ferdig så har du kjøttet tilbake i gryten.

Her har jeg servert den sammen med pasta. Godt brød til å dyppe i sausen er også fantastisk godt.

Det var tilbud på short ribs hos Anni's Pølsemakeri i Mathallen som er mitt foretrukne sted når jeg skal handle inn kjøtt. Short ribs er den fineste delen av bi-bringen hvor bena fortsatt sitter på. Short ribs er utmerket kjøtt å bruke som grytekjøtt. Kjøttet blir mørt og godt, mens bena gir fantastisk god smak i sausen. Her har jeg brukt short ribs til å lage en italiensk ragu som passer veldig bra til pasta, polenta eller som fyll i en lasagne. Det tar litt tid, men det er ikke mye arbeid.

%d