iskaffe

Iskaffe

iskaffe

I mange år var iskaffe for meg en drikk med mye melk, mye sukker og en dæsj kaffe. I de senere år har jeg lært meg å sette pris på de rene smakene en skikkelig god kaffe gir. Hvor fantastisk godt kald svart kaffe kan være. Mange synes nok en kald sort kaffe kan smake ganske vondt, men prøv å lag det og lag dette med den beste lysbrente kaffen du klarer å oppdrive. Kaffe fra Afrika med mye smak av bær, sitrus og mye floralitet synes jeg egner seg best. Mørkbrent supermarkedkaffe vil ikke egne seg spesielt godt til dette. Denne oppskriften brygger jeg som et vanlig v60 brygg som jeg kjøler ned. Har du ikke utstyr til å håndbrygge så kan du bruke en kaffetrakter. Det blir ikke like godt, men det blir fortsatt en veldig god iskaffe.

Ingredienser (1/2 liter)

  • 32,5  g kaffe
  • 1/2 l vann (96 grader)
  • 6 g sukker

Jeg brygger kaffen slik jeg brygger til vanlig på v60, klikk her for oppskrift. Bruk kaffetrakter hvis du ikke har utstyr for håndbrygging. Når kaffen er ferdig tilsetter jeg sukker. Dette for å balansere ut smakene litt, kaffen kan fort bli litt tørr når den er kald. Det vil ikke smake sukkersøtt. La kaffen kjøle seg ned noe før du heller den over på en flaske. Oppbevares i kjøleskapet. Server den gjerne i et vinglass.

iskaffe

%d bloggers like this: