Det er ikke alltid jeg har tid eller lyst til å lage paibunnen selv og jeg er ikke så veldig glad i de ferdigbunnene man får kjøpt. Filodeig fungerer suverent og smaker kjempegodt. Denne paien laget jeg med laks, asparges og min favorittost som er Västerbottenost fra Sverige.

Rask pai med laks, asparges og Västerbottenost

Det er ikke alltid jeg har tid eller lyst til å lage paibunnen selv og jeg er ikke så veldig glad i de ferdigbunnene man får kjøpt. Filodeig fungerer suverent og smaker kjempegodt. Denne paien laget jeg med laks, asparges og min favorittost som er Västerbottenost fra Sverige.

Det er ikke alltid jeg har tid eller lyst til å lage paibunnen selv og jeg er ikke så veldig glad i de ferdigbunnene man får kjøpt. Jeg synes filodeig fungerer suverent og smaker kjempegodt. Denne paien laget jeg med laks, asparges og min favorittost som er Västerbottenost fra Sverige.

Ingredienser (4 pers)

  • 8 ark med filodeig
  • 300 g laks, i terninger
  • 1 bunt asparges
  • 4 egg
  • 1 beger crème fraiche
  • 50 g västerbottenost, revet (kan erstattes med stort sett all annen ost)
  • 1 ss gressløk, finsnittet
  • salt & pepper
  • smeltet smør

Sett ovnen på 200 grader.  Legg laksen på et bakepapir og bak den i 4 minutter. Ha crème fraiche, egg, ost, gressløk, salt og pepper i en bolle og visp det godt sammen. Legg filodeig lagvis i en form og pensle hvert lag med smør før du legger på et nytt lag. Hell over egg og crème fraicheblandingen. Bryt opp fisken i mindre biter (2x2cm) og spre den utover røren. Bøy aspargesen til den knekker, ta vare på den biten hvor toppen sitter. Del disse bitene i stykker på 2-3 cm og bre disse utover paien og trykk de litt ned.  Settes i ovnen og bakes i ca 30 minutter. Ta den ut og la den kjøle seg litt ned i formen før du serverer den. Jeg synes pai smaker best når den er lunken.

Serveres gjerne med en liten salat.

Det er ikke alltid jeg har tid eller lyst til å lage paibunnen selv og jeg er ikke så veldig glad i de ferdigbunnene man får kjøpt. Filodeig fungerer suverent og smaker kjempegodt. Denne paien laget jeg med laks, asparges og min favorittost som er Västerbottenost fra Sverige.

Har du lyst på andre retter med laks? Hva med denne Thai curryen med laks? Trykk her for oppskrift

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

%d bloggers like this: