Hvis det stod potetsalat på bordet hjemme da jeg var liten, da var det fest. Den var fast innslag til grillmaten, spekefatet, den stod alltid fremme til jule- og påskefrokosten og den var en essensiell ingrediens til det ultimate festmåltidet hjemme. ”Sommertallerken” som bestod av potetsalat, skiver av roastbiff, stekt sopp, sprøstekt løk, rå løk og nystekte baguetter. Mammas potetsalat er en av barndommens smaker for meg. Her følger mammas oppskrift, med noen modifikasjoner. Mamma bruker lettrømme og Mills majones. Jeg foretrekker å bruke en litt fetere rømme og hjemmelaget majones.

Mammas potetsalat

Hvis det stod potetsalat på bordet hjemme da jeg var liten, da var det fest. Den var fast innslag til grillmaten, spekefatet, den stod alltid fremme til jule- og påskefrokosten og den var en essensiell ingrediens til det ultimate festmåltidet hjemme. ”Sommertallerken” som bestod av potetsalat, skiver av roastbiff, stekt sopp, sprøstekt løk, rå løk og nystekte baguetter. Mammas potetsalat er en av barndommens smaker for meg. Her følger mammas oppskrift, med noen modifikasjoner. Mamma bruker lettrømme og Mills majones. Jeg foretrekker å bruke en litt fetere rømme og hjemmelaget majones.

Hvis det stod potetsalat på bordet hjemme da jeg var liten, da var det fest. Den var fast innslag til grillmaten, spekefatet, den stod alltid fremme til jule- og påskefrokosten og den var en essensiell ingrediens til det ultimate festmåltidet hjemme. ”Sommertallerken” som bestod av potetsalat, skiver av roastbiff, stekt sopp, sprøstekt løk, rå løk og nystekte baguetter. Mammas potetsalat er en av barndommens smaker for meg. Her følger mammas oppskrift, med noen modifikasjoner. Mamma bruker lettrømme og Mills majones. Jeg foretrekker å bruke en litt fetere rømme og hjemmelaget majones.

Ingredienser

  • 1 beger seterrømme
  • 160g majones
  • 1 rødløk, medium grovhakket
  • 800 g kokte poteter, nedkjølt og delt i terninger
  • 1 potte gressløk, finsnittet
  • salt og pepper

Hvis det stod potetsalat på bordet hjemme da jeg var liten, da var det fest. Den var fast innslag til grillmaten, spekefatet, den stod alltid fremme til jule- og påskefrokosten og den var en essensiell ingrediens til det ultimate festmåltidet hjemme. ”Sommertallerken” som bestod av potetsalat, skiver av roastbiff, stekt sopp, sprøstekt løk, rå løk og nystekte baguetter. Mammas potetsalat er en av barndommens smaker for meg. Her følger mammas oppskrift, med noen modifikasjoner. Mamma bruker lettrømme og Mills majones. Jeg foretrekker å bruke en litt fetere rømme og hjemmelaget majones.

Ha rømme, majones, løk, gressløk i en bolle. Bland godt og smak til med salt og pepper. Vend potetene inn i dressingen. Gjør dette med en lett hånd, slik at du ikke moser potetene. Potetsalaten skal være ganske fuktig, den suger til seg en del av dressingen etterhvert som den blir stående.

Serveringstips: Som tilbehør til spekemat, roastbeef eller til grillmaten.

Hvis det stod potetsalat på bordet hjemme da jeg var liten, da var det fest. Den var fast innslag til grillmaten, spekefatet, den stod alltid fremme til jule- og påskefrokosten og den var en essensiell ingrediens til det ultimate festmåltidet hjemme. ”Sommertallerken” som bestod av potetsalat, skiver av roastbiff, stekt sopp, sprøstekt løk, rå løk og nystekte baguetter. Mammas potetsalat er en av barndommens smaker for meg. Her følger mammas oppskrift, med noen modifikasjoner. Mamma bruker lettrømme og Mills majones. Jeg foretrekker å bruke en litt fetere rømme og hjemmelaget majones.

Hvis du vil lage din egen majones så kan du trykke på bildet under for oppskrift

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hjemmelaget majones

 

%d bloggers like this: