En god smørloff hører med til rekebordet eller til koldtbordet. Går man for den eltefrie varianten så er man garantert suksess. Dette brødet er enkelt å lage, men det skal heve veldig lenge så jeg pleier alltid å sette deigen dagen før jeg skal bruke det.

Eltefri smørloff

En god smørloff hører med til rekebordet eller til koldtbordet. Går man for den eltefrie varianten så er man garantert suksess. Dette brødet er enkelt å lage, men det skal heve veldig lenge så jeg pleier alltid å sette deigen dagen før jeg skal bruke det.

En god smørloff hører med til rekefesten eller til koldtbordet. Går man for den eltefrie varianten så er man garantert suksess. Dette brødet er enkelt å lage, men det skal heve i mange timer så jeg pleier alltid å sette deigen dagen før jeg skal bruke det. Begynt i dag så har du fersk loff til fredagskosen.

Ingredienser (1 brød)

  • 500 g hvetemel
  • 1 ½ ts salt
  • 1 ts sukker
  • ¼ ts tørrgjær
  • 4 dl helmelk
  • 50 g smør, smeltet

Ha alt det tørre i en bolle og bland dette godt. Ha i melk og smeltet smør og rør dette sammen til alt melet er vått og det har samlet seg til en klissete deig. Dekk bollen med plastfilm og la den stå på kjøkkenbenken i 12-18 timer.  Dryss godt med mel på benken og hvelv deigen ut av bollen. Strekk deigen og brett den inn mot midten. Gjør dette noen ganger til deigen har samlet seg og blitt litt fastere. Form deigen slik at det ser ut som et brød og legg den over i en smurt brødform. Dekk formen med et kjøkkenhåndkle og la deigen hvile. Når det har gått 1 ½ time setter du ovnen på 230 grader, over og undervarme. Når ovnen er varm setter du formen midt i ovnen. Etter 30 minutter er brødet ferdig. Vipp brødet ut av formen og la det avkjøles på rist. Ikke skjær i brødet før det er helt avkjølt.

En god smørloff hører med til rekebordet eller til koldtbordet. Går man for den eltefrie varianten så er man garantert suksess. Dette brødet er enkelt å lage, men det skal heve veldig lenge så jeg pleier alltid å sette deigen dagen før jeg skal bruke det.

 

Har du lyst til å prøve flere oppskrifter på brød? Trykk på bildene under for å komme til oppskriftene

%d