Jeg var nylig innom Aukrust gard og urteri, en biodynamisk gård like utenfor Lom nylig. På gårdsutsalget der kjøpte jeg meg en nydelig knutekål. Og jeg bestemte meg med en gang for at dette skulle bli en coleslaw, eller knutekålslaw for å være mer nøyaktig. Resultatet ble kjempebra.

Knutekålslaw

Jeg var nylig innom Aukrust gard og urteri, en biodynamisk gård like utenfor Lom nylig. På gårdsutsalget der kjøpte jeg meg en nydelig knutekål. Og jeg bestemte meg med en gang for at dette skulle bli en coleslaw, eller knutekålslaw for å være mer nøyaktig. Resultatet ble kjempebra.

Jeg var nylig innom Aukrust gard og urteri, en biodynamisk gård like utenfor Lom. På gårdsutsalget der kjøpte jeg meg en nydelig knutekål. Og jeg bestemte meg med en gang for at dette skulle bli en coleslaw, eller knutekålslaw for å være mer nøyaktig. Resultatet ble kjempebra.

Ingredienser

  • 600 g knutekål, finsnittet
  • 150 g gulrot, finsnittet
  • ½ ts salt
  • 2 dl yoghurt
  • 2 ss olivenolje
  • 1 god neve kruspersille, finhakket
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ts sterk og grov sennep
  • 1 ts sukker
  • ¼ ts pepper

Jeg var nylig innom Aukrust gard og urteri, en biodynamisk gård like utenfor Lom nylig. På gårdsutsalget der kjøpte jeg meg en nydelig knutekål. Og jeg bestemte meg med en gang for at dette skulle bli en coleslaw, eller knutekålslaw for å være mer nøyaktig. Resultatet ble kjempebra.

Ha knutekål og gulrot i et dørslag, dryss over salt og bland godt. La dette stå i 10 minutter. Da vil kålen og gulroten avgi en del væske. I mens så har du yoghurt, kruspersille, olivenolje, sitronsaft, salt, sukker og pepper i en stor bolle. Bland dette godt. Når det har gått 10 minutter vrir du vannet godt ut av gulrøttene og knutekålen. Ha deretter dette over i bollen med dressing. Bland dette godt sammen, slik at dressingen blir jevnt fordelt utover all kålen og gulroten. La det gjerne stå i 15-20 minutter før servering.

Jeg serverte knutekålslawen som topping på noen skikkelig gode pepperonipølser fra Anni´s pølsemakeri. Men dette vil også smake suverent til annen grillmat, på brødskive med litt kokt skinke, et stykke fisk etc. Her er det mange muligheter.

 

Jeg var nylig innom Aukrust gard og urteri, en biodynamisk gård like utenfor Lom nylig. På gårdsutsalget der kjøpte jeg meg en nydelig knutekål. Og jeg bestemte meg med en gang for at dette skulle bli en coleslaw, eller knutekålslaw for å være mer nøyaktig. Resultatet ble kjempebra.

%d bloggers like this: