Jeg besøkte nylig Aukrust gård og urteri og der kjøpte jeg noen nydelige fennikelknoller, kanskje de beste tomatene jeg har spist noen gang, noen salvieblader og noen spiselige blomster. Dette ble til en deilig salat jeg serverte sammen med noen skikkelige (med trykk på skikkelige) røkte sommerkoteletter fra Anni´s pølsemakeri. Kjøper du de billige kotelettene på matbutikken så er de mest sannsynlig ikke røkt, men tilsatt røykaroma. Bare juks med andre ord.

Sommerkoteletter med fennikelsalat

Jeg besøkte nylig Aukrust gård og urteri og der kjøpte jeg noen nydelige fennikelknoller, kanskje de beste tomatene jeg har spist noen gang, noen salvieblader og noen spiselige blomster. Dette ble til en deilig salat jeg serverte sammen med noen skikkelige (med trykk på skikkelige) røkte sommerkoteletter fra Anni´s pølsemakeri. Kjøper du de billige kotelettene på matbutikken så er de mest sannsynlig ikke røkt, men tilsatt røykaroma. Bare juks med andre ord.

Jeg besøkte nylig Aukrust gård og urteri og der kjøpte jeg noen nydelige fennikelknoller, kanskje de beste tomatene jeg har spist noen gang, noen salvieblader og noen spiselige blomster. Dette ble til en deilig salat jeg serverte sammen med noen skikkelige (med trykk på skikkelige) røkte sommerkoteletter fra Anni´s pølsemakeri. Kjøper du de billige kotelettene på matbutikken så er de mest sannsynlig ikke røkt, men tilsatt røykaroma. Bare juks med andre ord.

Ingredienser (4 pers)

  • 4 stk fennikelknoller, finsnittet
  • 15 stk cherrytomater, delt i to
  • ¼ sitron, saften
  • 1 ss olivenolje
  • 4 stk sommerkoteletter
  • 15 stk salvieblader
  • 6 fedd hvitløk
  • salt & pepper
  • olivenolje til steking

Jeg besøkte nylig Aukrust gård og urteri og der kjøpte jeg noen nydelige fennikelknoller, kanskje de beste tomatene jeg har spist noen gang, noen salvieblader og noen spiselige blomster. Dette ble til en deilig salat jeg serverte sammen med noen skikkelige (med trykk på skikkelige) røkte sommerkoteletter fra Anni´s pølsemakeri. Kjøper du de billige kotelettene på matbutikken så er de mest sannsynlig ikke røkt, men tilsatt røykaroma. Bare juks med andre ord.

Jeg besøkte nylig Aukrust gård og urteri og der kjøpte jeg noen nydelige fennikelknoller, kanskje de beste tomatene jeg har spist noen gang, noen salvieblader og noen spiselige blomster. Dette ble til en deilig salat jeg serverte sammen med noen skikkelige (med trykk på skikkelige) røkte sommerkoteletter fra Anni´s pølsemakeri. Kjøper du de billige kotelettene på matbutikken så er de mest sannsynlig ikke røkt, men tilsatt røykaroma. Bare juks med andre ord.

Ha fennikel, tomater, sitronsaft og olivenolje i en bolle. Bland godt og smak til med salt og pepper. Legg dette over på et fint fat og sett det til side frem til servering. Jeg drysset over noen spiselige blomster som jeg hadde kjøpt. Det ble veldig pent, men det er absolutt ikke nødvendig. Ha godt med olivenolje i en varm stekepanne. Ha i salvieblader og hvitløksfedd med skall og la dette surre til salviebladene begynner å bli sprø. Ta ut salviebladene og legg det på et stykke tørkepapir. Ha i kotelettene og la steke i ca 2 minutter på hver side til det er godt brunet. Skru ned temperaturen i pannen og etterstek de i 4-5 minutter til. Snu de ofte. Hvis hvitløksfeddene begynner å bli svidde så tar du de ut. Når de er klare så kan du legge de på et serveringsfat. Skvis noen dråper med sitronsaft i stekepannen og hell stekesjyen over kotelettene. Dander salviebladene og hvitløksfeddene på toppen av kotelettene og serveres straks.

 

%d