Okonomiyaki er noe av det beste jeg vet. Det er en blanding av en omelett og en pannekake, men det finnes ingen regler for hvordan du lager den. Du tar rett og slett det du har lyst på. Derav navnet som betyr noe slik som «det du vil ha». Denne oppskriften er forholdsvis tradisjonell og det er en oppskrift jeg er veldig glad i. Denne retten blir vanligvis servert på egne puber i Japan, tilberedt på en stekeplate på bardisken rett foran kunden. Denne oppskriften er til en pannekake, som holder til middag for en person.

Okonomiyaki

Okonomiyaki er noe av det beste jeg vet. Det er en blanding av en omelett og en pannekake, men det finnes ingen regler for hvordan du lager den. Du tar rett og slett det du har lyst på. Derav navnet som betyr noe slik som «det du vil ha». Denne oppskriften er forholdsvis tradisjonell og det er en oppskrift jeg er veldig glad i. Denne retten blir vanligvis servert på egne puber i Japan, tilberedt på en stekeplate på bardisken rett foran kunden. Denne oppskriften er til en pannekake, som holder til middag for en person.

Okonomiyaki er noe av det beste jeg vet. Det er en blanding av en omelett og en pannekake, men det finnes ingen regler for hvordan du lager den. Du tar rett og slett det du har lyst på. Derav navnet som betyr noe slik som «det du vil ha». Denne oppskriften er forholdsvis tradisjonell og det er en oppskrift jeg er veldig glad i. Denne retten blir vanligvis servert på egne puber i Japan, tilberedt på en stekeplate på bardisken rett foran kunden. Denne oppskriften er til en pannekake, som holder til middag for en person.

Ingredienser (1 pors)

 • 75 g hodekål, finsnittet
 • 40 g gulrot, finsnittet
 • 2 stilker vårløk, finsnittet halvparten skal i deigen og halvparten er til pynt
 • ¼ løk
 • ¼ revet ingefær
 • 1 klype salt
 • ¼ ts mirin
 • ¼ ts sesamolje
 • ½ ts soyasaus
 • 50g hvetemel
 • 1 stort egg
 • 4 baconskiver
 • 10-15 flak katsuobushi (tørket og fermentert tunfisk skjært i løvtynne flak. Fåes kjøpt i asiatiske supermarkeder)

 Okonomiyakisaus

 • 3 ts ketchup
 • 2 ts østerssaus
 • 1 ts worcestershiresaus
 • 1 ts honning

Majones

Okonomiyaki er noe av det beste jeg vet. Det er en blanding av en omelett og en pannekake, men det finnes ingen regler for hvordan du lager den. Du tar rett og slett det du har lyst på. Derav navnet som betyr noe slik som «det du vil ha». Denne oppskriften er forholdsvis tradisjonell og det er en oppskrift jeg er veldig glad i. Denne retten blir vanligvis servert på egne puber i Japan, tilberedt på en stekeplate på bardisken rett foran kunden. Denne oppskriften er til en pannekake, som holder til middag for en person.

Start med å lage okonomiyakisausen slik at den får satt seg litt. Ha alle ingrediensene over i en bolle, bland godt og la den stå til du skal spise. Ha egg og hvetemel i en bolle, visp det godt sammen til en jevn, litt tykk røre. Ha resten av ingrediensene, bortsett fra katsuobushi og bacon i en annen bolle og bland godt. La det stå i rundt 5 min til kålen og gulroten begynner å bli litt myk. Ha egg og melblandingen over kålblandingen og bland dette godt. Hvelv røren over i en oljet, middels varm stekepanne. Form røren til en rund kake som er ca 2 cm tykk og ca 15 cm i diameter. Stekes i ca 4 minutter. Legg baconskivene på tvers på toppen av pannekaken før du snur den. Stek den i 4 minutter på den andre siden. Legg hele kaken på et fat med den siden med baconskivene vendt opp. Bruk en pensel og pensle over sausen du har laget. Lag et pent mønster med majonesen. (jeg bruker en spruteflaske, men hvis du ikke har det så kan du ha majonesen i en liten ziplock pose og klippe et lite hull i hjørnet) Dryss over vårløk og katsuobushi. Rett før servering tar du en kniv og deler den opp i munnfullstore biter.

Tips: Vil du ha litt mere sting i denne retten så pleier jeg å bruke Sriracha med ingefær. Ikke spesielt autentisk, men veldig godt.

Okonomiyaki er noe av det beste jeg vet. Det er en blanding av en omelett og en pannekake, men det finnes ingen regler for hvordan du lager den. Du tar rett og slett det du har lyst på. Derav navnet som betyr noe slik som «det du vil ha». Denne oppskriften er forholdsvis tradisjonell og det er en oppskrift jeg er veldig glad i. Denne retten blir vanligvis servert på egne puber i Japan, tilberedt på en stekeplate på bardisken rett foran kunden. Denne oppskriften er til en pannekake, som holder til middag for en person.

 

%d