Når det er 30 grader varmt ute og cirka det dobbelte på kjøkkenet er det greit å kunne lage noe som går veldig fort og ikke krever mye arbeid. Det eneste i denne oppskriften som er «plunder» er at du skal dampe asparges og riste noen pinjekjerner. Vannmelon er deilig forfriskende i sommervarmen og sammen med den salte skinken så blir dette et festmåltid. Denne porsjonen holder som en liten lunch til fire stk eller middag for to.

Vannmelonsalat

Når det er 30 grader varmt ute og cirka det dobbelte på kjøkkenet er det greit å kunne lage noe som går veldig fort og ikke krever mye arbeid. Det eneste i denne oppskriften som er «plunder» er at du skal dampe asparges og riste noen pinjekjerner. Vannmelon er deilig forfriskende i sommervarmen og sammen med den salte skinken så blir dette et festmåltid. Denne porsjonen holder som en liten lunch til fire stk eller middag for to.

Når det er 30 grader varmt ute og cirka det dobbelte på kjøkkenet er det greit å kunne lage noe som går veldig fort og ikke krever mye arbeid. Det eneste i denne oppskriften som er «plunder» er at du skal dampe asparges og riste noen pinjekjerner. Vannmelon er deilig forfriskende i sommervarmen og sammen med den salte skinken så blir dette et festmåltid. Denne porsjonen holder som en liten lunch til fire stk eller middag for to.

Ingredienser

 • 1 bunt asparges
 • 1 ss smør
 • 1 ts sukker
 • 1 ts salt
 • ¼ vannmelon, delt i terninger
 • 1 pose ruccola
 • 150 g mozzarella
 • 75 g spekeskinke
 • 60 g pinjekjerner
 • olivenolje
 • balsamico

Når det er 30 grader varmt ute og cirka det dobbelte på kjøkkenet er det greit å kunne lage noe som går veldig fort og ikke krever mye arbeid. Det eneste i denne oppskriften som er «plunder» er at du skal dampe asparges og riste noen pinjekjerner. Vannmelon er deilig forfriskende i sommervarmen og sammen med den salte skinken så blir dette et festmåltid. Denne porsjonen holder som en liten lunch til fire stk eller middag for to.

Begynn med å dampe asparges. Bøy aspargesen til den knekker. Kast bunnen. Ha vann i bunnen av en liten kjele slik at vannet står ca 1-2 cm opp fra bunnen av kjelen. Ha i smør, sukker og salt og kok opp. Legg i aspargesen og sett på lokk. Etter 3-4 minutter er aspargesen klar. Avkjøles i iskaldt vann. Tørk kjelen og sett den tilbake på platen og ha i pinjekjernene. Disse skal ristes tørt og lett til de begynner å ta litt farge. Ha de over i en liten skål. Så er det på tide å montere salaten. Legg vannmelon og ruccola utover et stort fat.  Spre mozzarella, skinke og asparges utover. Avslutt med å drysse over pinjekjernene og ringle over litt olivenolje og balsamico. Hvis du har litt basilikum så kan du rive noen blader over for litt ekstra smak.

Når det er 30 grader varmt ute og cirka det dobbelte på kjøkkenet er det greit å kunne lage noe som går veldig fort og ikke krever mye arbeid. Det eneste i denne oppskriften som er «plunder» er at du skal dampe asparges og riste noen pinjekjerner. Vannmelon er deilig forfriskende i sommervarmen og sammen med den salte skinken så blir dette et festmåltid. Denne porsjonen holder som en liten lunch til fire stk eller middag for to.

Har du lyst på flere salatoppskrifter? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Cæsarsalat
Dette er en super liten salat som fungerer utmerket som lunsj til en person. Her er det mye smaker og teksturer som gjør denne salaten litt annerledes enn en vanlig grønn salat.
Grønnkålsalat
Hvis du søker opp capresesalat så får du opp tusenvis av bilder med store fine oppskjærte tomatskiver og mozzarella skjært i tilsvarende skiver, pent dandert på en tallerken. Jeg synes det er mye finere å skjære og rive alt i ulike former og størrelser og legge de litt kaotisk utover. Jeg foretrekker også å bruke småtomater i forskjellige farger, men bruk det du har eller får tak i.
Capresesalat

 

 

 

%d