Denne oppskriften er mammas gode gamle oppskrift på krydderkake, hvor jeg kun har tilsatt revne gulrøtter og laget en glasur. Og vips så ble det en gulrotkake. Veldig enkelt og ikke minst veldig godt. 

Gulrotkake

Denne oppskriften er mammas gode gamle oppskrift på krydderkake, hvor jeg kun har tilsatt revne gulrøtter og laget en glasur. Og vips så ble det en gulrotkake. Veldig enkelt og ikke minst veldig godt. 

Denne oppskriften er mammas gode gamle oppskrift på krydderkake, hvor jeg kun har tilsatt revne gulrøtter og laget en glasur. Og vips så ble det en gulrotkake. Veldig enkelt og ikke minst veldig godt.

Ingredienser

 • 2 egg
 • 3 dl sukker
 • 4 dl hvetemel
 • 2 ts bakepulver
 • 2 ts kardemomme
 • 2 ts kanel
 • 1 ts nellik, malt
 • 1 ½ dl melk
 • 100 g smør, smeltet
 • 120 g gulrøtter, revet

Glasur

 • 200 g melis
 • 200 g kremost
 • sitronsaft

Denne oppskriften er mammas gode gamle oppskrift på krydderkake, hvor jeg kun har tilsatt revne gulrøtter og laget en glasur. Og vips så ble det en gulrotkake. Veldig enkelt og ikke minst veldig godt. 

Sett ovnen på 200 grader. Bland egg og sukker til eggedosis. Bland alt det tørre og ha det over eggedosisen. Vend det inn. Ha over melk og smør og rør det til en glatt røre. Ha i gulrøtter og vend dette inn i røren. Hell røren over i en godt smurt brødform. Stekes på hakket under midten i ca 50-60 minutter. Skru ned temperaturen mot slutten hvis kaken blir før mørk. Hvelv kaken ut av formen og la den avkjøles på rist. Bland melis og kremost godt sammen til en jevn glasur, smak til og juster konsistensen med noen sitrondråper. Smør glasuren utover kaken når den er avkjølt. Pynt med litt revet gulrot eller noen tørkede blomster hvis du har det.

Denne oppskriften er mammas gode gamle oppskrift på krydderkake, hvor jeg kun har tilsatt revne gulrøtter og laget en glasur. Og vips så ble det en gulrotkake. Veldig enkelt og ikke minst veldig godt. 

 

Hva med å servere litt kaffe til kaken? Klikk på bildet får å komme til oppskrift på håndbrygget kaffe

Det finnes mange forskjellige måter å brygge kaffe på, og for mange så er den gode gamle kaffetrakteren den foretrukne måten å brygge kaffe på. Jeg er ekstremt opptatt av kaffe. Da snakker jeg både om bønner av absolutt beste kvalitet, utstyr og hvordan kaffen skal brygges. Her hjemme går det utelukkende i håndbrygg. Jeg har flere forskjellige innretninger jeg kan brygge på, men v60 fra Hario er min favoritt. Når alt klaffer så får du den beste kaffen du kan forestille deg. Denne metoden krever litt oppmerksomhet, litt utstyr og selvsagt den beste kaffen du kan få tak i.

Har du lyst til å se andre oppskrifter på søtbakst? Trykk på bildene for å komme til oppskriftene

Appelsiner og sjokolade hører med i påsken. I disse sconesene så får du begge deler. Dette er et perfekt lite bakverk til påskekaffen.
Appelsinscones med sjokolade
Er du glad i sitron? Det er jeg! Disse muffinsene er superenkle og smaker friskt og godt av sitron. De er også tilsatt valmuefrø som gir muffinsene en utrolig kul tekstur.
Sitronmuffins med valmuefrø
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Saftig sjokoladekake
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mammas eplekake
%d bloggers like this: