Hummus er stort i store deler av Midt-Østen der denne retten blir brukt i hovedsak som pålegg eller dip. Jeg synes også den er kjempegod som tilbehør til kylling eller grillet kjøtt. Hovedingrediensen i en hummus er kikerter som er full av viktige næringstoffer og den er vegansk hvis det er viktig for deg.

Hummus

Hummus er stort i store deler av Midt-Østen der denne retten blir brukt i hovedsak som pålegg eller dip. Jeg synes også den er kjempegod som tilbehør til kylling eller grillet kjøtt. Hovedingrediensen i en hummus er kikerter som er full av viktige næringstoffer og den er vegansk hvis det er viktig for deg.

Hummus er stort i store deler av Midt-Østen, der denne retten blir brukt i hovedsak som pålegg eller dip. Jeg synes også den er kjempegod som tilbehør til kylling eller grillet kjøtt. Hovedingrediensen i en hummus er kikerter, som er full av viktige næringstoffer og den er vegansk hvis det er viktig for deg.

Ingredienser

  • 2 bokser kikerter
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ½ ss tahini
  • 1 ½ dl olivenolje
  • ½ sitron saft og skall(revet)
  • 1 ts salt
  • ½ ts spisskummin
  • paprikapulver
  • bladpersille, grovhakket

Hummus er stort i store deler av Midt-Østen der denne retten blir brukt i hovedsak som pålegg eller dip. Jeg synes også den er kjempegod som tilbehør til kylling eller grillet kjøtt. Hovedingrediensen i en hummus er kikerter som er full av viktige næringstoffer og den er vegansk hvis det er viktig for deg.

Plukk ut 10-15 kikerter og legg til side, dette skal være pynt på toppen. Ha alt i en foodprosessor eller blender, kjør til en glatt og smidig røre. Juster smaken med salt, sitron eller mer hvitløk om nødvendig. Blir den for tykk, kan du tynne den ut med litt kaldt vann. Legg hummusen over på en tallerken og trykk den lett utover med en skje. Hell over litt olje, dryss over litt paprikapulver, kikertene du tok vare på og grovhakket bladpersille.

Hummus er stort i store deler av Midt-Østen der denne retten blir brukt i hovedsak som pålegg eller dip. Jeg synes også den er kjempegod som tilbehør til kylling eller grillet kjøtt. Hovedingrediensen i en hummus er kikerter som er full av viktige næringstoffer og den er vegansk hvis det er viktig for deg.

Vil du ha mer inspirasjon til godt tilbehør? Klikk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Syltet rødløk
Syltet rødløk med chili og oregano 
Når det gjelder hvor mye smak du får ut i forhold til hvor lite tid og innsats du behøver å investere, så er det ikke mye som slår pestoen. Den kommer i mange varianter og farger, men prinsippene i de aller fleste variantene er de samme. Pesto Genovese er kanskje den varianten folk flest kjenner til.
Pesto Genovese
Dette tror jeg er mitt nye favoritttilbehør, rødløksmarmeladen er så alsidig, den kan brukes til så utrolig mye. Mørk, intens, søt, syrlig og kryddret, her får du nesten hele smaksspektreret i et lite glass. Rødløksmarmelade er kjempegodt tilbehør til pølsa, du kan ha det på ostefatet, den passer supert som topping på posteier, roastbiff, ribbe, stek, biff, du kan ha den på pizza og på mye mye mer.
Rødløksmarmelade
Jeg var nylig innom Aukrust gard og urteri, en biodynamisk gård like utenfor Lom nylig. På gårdsutsalget der kjøpte jeg meg en nydelig knutekål. Og jeg bestemte meg med en gang for at dette skulle bli en coleslaw, eller knutekålslaw for å være mer nøyaktig. Resultatet ble kjempebra.
Knutekålslaw

 

 

 

 

 

 

%d