Pizza med poteter er en av mine favorittpizzaer. Sammen med den gode røkte osten Scamorza og litt rosmarin så er dette en nær perfekt pizza.  Prøv å lag den selv. Scamorza er en italiensk ferskost som ligner veldig på mozzarella, den er litt tørrere som gjør den bedre egnet som pizzaost en den vanlige mozzarellaen. Den er dessuten røkt, som gir den en smak som passer perfekt sammen med poteter. Den kan være litt vrien å få tak i, spør din lokale ostebutikk. Får du ikke tak i den så erstatter du den bare med en annen ost du liker.

Pizza med nypoteter

Pizza med poteter er en av mine favorittpizzaer. Sammen med den gode røkte osten Scamorza og litt rosmarin så er dette en nær perfekt pizza.  Prøv å lag den selv. Scamorza er en italiensk ferskost som ligner veldig på mozzarella, den er litt tørrere som gjør den bedre egnet som pizzaost en den vanlige mozzarellaen. Den er dessuten røkt, som gir den en smak som passer perfekt sammen med poteter. Den kan være litt vrien å få tak i, spør din lokale ostebutikk. Får du ikke tak i den så erstatter du den bare med en annen ost du liker.

Pizza med poteter er en av mine favorittpizzaer. Sammen med den gode røkte osten Scamorza og litt rosmarin, så er dette en nær perfekt pizza.  Prøv å lag den selv. Scamorza er en italiensk ferskost som ligner veldig på mozzarella, den er litt tørrere som gjør den bedre egnet som pizzaost, enn den vanlige mozzarellaen. Den er dessuten røkt, som gir den en smak som passer perfekt sammen med poteter. Den kan være litt vrien å få tak i, spør din lokale ostebutikk. Får du ikke tak i den, så erstatter du den bare med en annen ost du liker.

Ingredienser (4 porsjonspizzaer)

 • 400 g hvetemel
 • 1 ts salt
 • ½ pakke gjær
 • 2 ¼ dl vann
 • 4 ss olivenolje
 • 1 ts rødvinseddik
 • 8 ss creme fraiche
 • 2 middels store nypoteter, i syltynne skiver. (De skal være nesten gjennomsiktige, ellers blir de ikke ferdige på den korte tiden pizzaen skal i ovnen)
 • 120 g røkt Scamorza, i terninger, Kan erstattes med annen ost.
 • 1-2 kvister rosmarin
 • olivenolje
 • salt & pepper

Pizza med poteter er en av mine favorittpizzaer. Sammen med den gode røkte osten Scamorza og litt rosmarin så er dette en nær perfekt pizza.  Prøv å lag den selv. Scamorza er en italiensk ferskost som ligner veldig på mozzarella, den er litt tørrere som gjør den bedre egnet som pizzaost en den vanlige mozzarellaen. Den er dessuten røkt, som gir den en smak som passer perfekt sammen med poteter. Den kan være litt vrien å få tak i, spør din lokale ostebutikk. Får du ikke tak i den så erstatter du den bare med en annen ost du liker.

Bland salt og mel godt. Smuldre gjæren over og hell over vann, olje og eddik. Dette skal eltes, bruk kjøkkenmaskin med eltekrok. Eltes i ca 15 minutter til deigen begynner å bli elastisk. Dekk bollen med plast og la den heve i ca 1-1 ½ time, til deigen har hevet til ca dobbel størrelse. Hvelv deigen ut av bollen, del den i fire like store emner. Form disse til runde boller og la de hvile i ca 30 minutter. Sett ovnen på maks varme og hvis du er så heldig at du har en pizzasten, så setter du denne inn på øverste eller nest øverste rille. Etter en halvtime starter du utbakingen, trykk deigen utover til du får en rund og tynn pizzabunn på størrelse med en middagstallerken. Smør creme fraiche utover bunnen og dekk bunnen med et lag potetskiver. Spre osten utover og dryss over litt rosmarin. Ringle over litt olivenolje og gi pizzaen et lite dryss med salt og pepper. Settes inn i ovnen i 6-7 minutter. La den gjerne bli enda litt bedre stekt, enn den jeg laget. Alle ovner er forskjellige, så følg med så den ikke blir altfor svidd.

Pizza med poteter er en av mine favorittpizzaer. Sammen med den gode røkte osten Scamorza og litt rosmarin så er dette en nær perfekt pizza.  Prøv å lag den selv. Scamorza er en italiensk ferskost som ligner veldig på mozzarella, den er litt tørrere som gjør den bedre egnet som pizzaost en den vanlige mozzarellaen. Den er dessuten røkt, som gir den en smak som passer perfekt sammen med poteter. Den kan være litt vrien å få tak i, spør din lokale ostebutikk. Får du ikke tak i den så erstatter du den bare med en annen ost du liker.

Trykk på bildene under for å komme rett til flere pizzaoppskrifter

Flammkuchen eller Tarte Flambée er en pizza som stammer fra Alsace, grenseområdene mellom Tyskland og Frankrike. Den mest kjente varianten består av pizzabunn, løk, flesk og rømme, men det har dukket opp utallige varianter med tiden. Blandt annet denne hvor vi nok en gang jukser med å bruke libabrød som pizzabunn.
Tarte Flambée med juksebunn
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pulled pork pizza med juksebunn

 

 

 

 

%d bloggers like this: