Solbær er nok mitt favorittbær og de er i sesong nå. Jeg bestilte en kurv med kjempefine bær fra dyrket.no nylig. Jeg bestilte også en kartong med tjukkmelk, dette laget jeg en tjukkmelkspudding av og solbærene laget jeg en kompott av.

Tjukkmelkspudding med solbærkompott

Solbær er nok mitt favorittbær og de er i sesong nå. Jeg bestilte en kurv med kjempefine bær fra dyrket.no nylig. Jeg bestilte også en kartong med tjukkmelk, dette laget jeg en tjukkmelkspudding av og solbærene laget jeg en kompott av.

Solbær er nok mitt favorittbær og de er i sesong nå. Jeg bestilte en kurv med kjempefine bær fra dyrket.no nylig. Jeg bestilte også en kartong med tjukkmelk, dette laget jeg en tjukkmelkspudding av og solbærene laget jeg en kompott av.

Ingredienser (4 pors)

  • 3 dl fløte
  • 1 ¼ dl sukker
  • 1 vaniljestang
  • 3 gelatinplater
  • 3 dl tjukkmelk
  • 250g solbær
  • 100 g sukker

Solbær er nok mitt favorittbær og de er i sesong nå. Jeg bestilte en kurv med kjempefine bær fra dyrket.no nylig. Jeg bestilte også en kartong med tjukkmelk, dette laget jeg en tjukkmelkspudding av og solbærene laget jeg en kompott av.

Legg gelatinen til bløt i kaldt vann. Snitt vaniljestangen på langs og bruk baksiden av kniven til å skrape ut frøene. Ha fløten, vaniljefrøene, vaniljestangen og sukker i en kjele. Gi det et oppkok. Ta ut gelatinplatene og klem vannet ut av disse. Ha de i den varme fløten og rør litt rundt til de har løst seg helt opp. La fløten kjøle seg ned litt og ha i tjukkmelk. Bruk en visp og rør godt. Plukk ut vaniljestangen og sil av blandingen for å bli kvitt eventuelle klumper. Hell blandingen over i fine porsjonsformer. Sett de på kjøl til de har stivnet.  Rett før servering fordeler du kompotten utover tjukkmelkspuddingen.

Solbær er nok mitt favorittbær og de er i sesong nå. Jeg bestilte en kurv med kjempefine bær fra dyrket.no nylig. Jeg bestilte også en kartong med tjukkmelk, dette laget jeg en tjukkmelkspudding av og solbærene laget jeg en kompott av.

Har du lyst på inpirasjon til flere søtsaker? Trykk på bildene under for å komme til oppskriftene

Skal du unne deg noe godt til frokosten så gjør du klokt i å lage arme riddere. Det går kjapt, det er enkelt og det er veldig godt.
Arme riddere
Pannekaker er en rett som kan være både frokost, lunch, middag.  Jeg som mange andre har vokst opp med pannekaker i kombinasjon med tomatsuppe. Det er en fantastisk god kombinasjon.
Pannekaker
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Grove pannekaker med stekte bananer og bacon

 

 

 

%d bloggers like this: