Er du ute etter en liten salat i matpakken, til picnicen eller som tilbehør til grillmat? Prøv denne bønnesalaten. Du lager den på et par minutter og den smaker kjempegodt.

Bønnesalat

 

Bønner er kjempesunt og mettende. Hvis du kjøper bønner på boks så er mesteparten av jobben allerede gjort, og du er godt over halvveis til en god salat. Denne bønnesalaten er fin å ha med seg i matpakken, til picnicen eller som tilbehør kjøtt eller kylling.

Er du ute etter en liten salat i matpakken, til picnicen eller som tilbehør til grillmat? Prøv denne bønnesalaten. Du lager den på et par minutter og den smaker kjempegodt.

Ingredienser

  • 2 bokser bønner (bruk gjerne to forskjellige typer bønner, jeg brukte cannellinibønner og borlottibønner)
  • 1 rødløk, finsnittet
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 3 ss bladpersille og mynte, finhakket
  • ½ rød chili
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss grov sennep
  • salt & pepper

Er du ute etter en liten salat i matpakken, til picnicen eller som tilbehør til grillmat? Prøv denne bønnesalaten. Du lager den på et par minutter og den smaker kjempegodt.

Ha olivenolje, sitronsaft og sennep i en bolle. Pisk det godt sammen. Smak til med salt og pepper. Ha bønnene over i en sil eller et dørslag. Skyll de godt og la de renne av seg. Ha de over i den bollen du skal servere de i, ha i løk, hvitløk, chili, persille og mynte og bland dette godt sammen. Hell over dressingen og vend denne inn. Dryss over litt hakket persille og mynte. Kan spises med en gang, men den har godt av å stå i en liten halvtime slik at smakene får satt seg litt. Blir den tør så kan du ringle over litt mer olivenolje. Jeg serverte den sammen med litt stekt kylling og en tzatziki.

Er du ute etter en liten salat i matpakken, til picnicen eller som tilbehør til grillmat? Prøv denne bønnesalaten. Du lager den på et par minutter og den smaker kjempegodt.

Ønsker du inspirasjon til flere salater? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene.

Jeg var nylig innom Aukrust gard og urteri, en biodynamisk gård like utenfor Lom nylig. På gårdsutsalget der kjøpte jeg meg en nydelig knutekål. Og jeg bestemte meg med en gang for at dette skulle bli en coleslaw, eller knutekålslaw for å være mer nøyaktig. Resultatet ble kjempebra.
Knutekålslaw
Jeg besøkte nylig Aukrust gård og urteri og der kjøpte jeg noen nydelige fennikelknoller, kanskje de beste tomatene jeg har spist noen gang, noen salvieblader og noen spiselige blomster. Dette ble til en deilig salat jeg serverte sammen med noen skikkelige (med trykk på skikkelige) røkte sommerkoteletter fra Anni´s pølsemakeri. Kjøper du de billige kotelettene på matbutikken så er de mest sannsynlig ikke røkt, men tilsatt røykaroma. Bare juks med andre ord.
Fennikelsalat
Dette er en super liten salat som fungerer utmerket som lunsj til en person. Her er det mye smaker og teksturer som gjør denne salaten litt annerledes enn en vanlig grønn salat.
Grønnkålsalat med byggryn og syltede gulrøtter

 

 

 

 

 

 

 

 

%d bloggers like this: