Hjemme hos oss går det veldig mye pasta. Pasta og pesto, spaghetti carbonara, spaghetti bolognese, lasagne osv.. I sommer har det også gått mye av pastasalater. Denne pastasalaten har vært med oss på picnic i parken et par ganger, restene har tvillingene fått med seg i barnehagen neste dag.  

Kremet pastasalat med kylling og sprøstekt chorizo

Hjemme hos oss går det veldig mye pasta. Pasta og pesto, spaghetti carbonara, spaghetti bolognese, lasagne osv.. I sommer har det også gått mye av pastasalater. Denne pastasalaten har vært med oss på picnic i parken et par ganger, restene har tvillingene fått med seg i barnehagen neste dag.

Hjemme hos oss går det veldig mye pasta. Pasta og pesto, spaghetti carbonara, spaghetti bolognese, lasagne osv.. I sommer har det også gått mye av pastasalater. Denne pastasalaten har vært med oss på picnic i parken et par ganger, restene har tvillingene fått med seg i barnehagen neste dag.  

Ingredienser (4 pers)

 • chorizo, delt i skiver
 • ½ boks creme fraiche
 • 2 ss majones
 • 3 ss urter, finhakket (jeg brukte basilikum og persille)
 • 400 g pasta, kokt etter anvisning
 • 1 stekt kylling, plukket i småbiter (bruk ferdiggrillet om du ønsker at det skal gå hurtig)
 • ½ pose ruccola
 • 1 boks maiskorn, avrent og skylt
 • 1 pakke sukkererter, delt i skiver
 • 1 rød paprika, delt i terninger
 • salt & pepper

Ha chorizo i en middels varm stekepanne, stek skivene i noen minutter til den begynner å bli sprø på utsiden. Legg chorizoskivene over på litt tørkepapir for å bli kvitt overflødig fett. Hell 1 ss av den knalloransje oljen chorizoen har avgitt i panna over i en bolle. Ha creme fraiche, majones og urter over i denne bollen. Bland godt sammen. Ha resten av ingrediensene i bollen og vend salaten inn i dressingen. Smak til med salt og pepper. Dryss sprøstekt chorizo over til slutt. Serveres gjerne med litt godt brød.

Har du lyst til se andre pastaretter? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Raske hverdagsmiddager som smaker mye er gull verdt. Denne pastaretten med spicy chorizopølse er laget i en fei og den smaker kjempegodt.
Pastaform med chorizo og fløtesaus
Dette er skikkelig fast food. Retten består av pasta, i dette tilfellet spaghetti og pesto. Dette er noe av det enkleste man kan lage og noe av det beste som finnes. Lager du pestoen selv, så blir det enda bedre. Trykk her for å se hvordan jeg lager hjemmelaget pesto.
Spaghetti med pesto
Spagetti med hvitløk og olje, dette er en rett som består av nettopp dette. Spagetti med hvitløk og olivenolje.. og litt til.. Dette er den ultimate fast fooden for meg, og en rett jeg ofte tyr til når konemor jobber kveldsvakt. Det at det går fort betyr på ingen måte at det smaker slikt, dette er en kjempegod rett. Prøv å lage spaghetti aglio e olio du også.
Spaghetti aglio e olio.
Det var tilbud på short ribs hos Anni's Pølsemakeri i Mathallen som er mitt foretrukne sted når jeg skal handle inn kjøtt. Short ribs er den fineste delen av bi-bringen hvor bena fortsatt sitter på. Short ribs er utmerket kjøtt å bruke som grytekjøtt. Kjøttet blir mørt og godt, mens bena gir fantastisk god smak i sausen. Her har jeg brukt short ribs til å lage en italiensk ragu som passer veldig bra til pasta, polenta eller som fyll i en lasagne. Det tar litt tid, men det er ikke mye arbeid.
Pasta med ragù av oksebryst
Pasta går det mye av her i huset. Pastaen i seg selv er kjempegod og så blir den bare enda bedre når man lager en god saus eller et godt tilbehør til. Dette er oppskriften på en hverdagsbolognese som går mye kjappere enn orginalen og jeg synes den er kjempegod.
Rask hverdags bolognese

 

 

 

 

 

 

%d