Jeg har vært på Øya og smakt på noe av maten du kan få kjøpt der. Jeg var der i fjor også og ble imponert over all den fantastiske maten jeg spiste den gang. Fokuset på øya er økologi og i fjor var 95% av alle råvarene brukt økologiske. Det er også stort fokus på at det skal være mye kjøttfri mat tilgjengelig, som fører til at alle aktørene må tilby ett eller flere kjøttfrie alternativer. Jeg er ikke spesielt opptatt av musikk, så for meg så er Øya først og fremst en fantastisk matfestival, hvor meget dyktige aktører deltar. Hvert år søker flere hundre aktører om lov til å servere på Øya, 25 aktører blir nøye plukket ut etter meget strenge kriterier. Er du glad i god mat så er Øya definitivt en festival du bør sjekke ut.

Maten på Øyafestivalen

 

Jeg har vært på Øya og smakt på noe av maten du kan få kjøpt der. Jeg var der i fjor også og ble imponert over all den fantastiske maten som var tilgjengelig. Øya har stort fokus på økologi og i fjor var 95% av alle råvarene som ble brukt, økologiske. Det er også stort fokus på at det skal være mye kjøttfri mat tilgjengelig, som fører til at alle aktørene må tilby ett eller flere kjøttfrie alternativer. Jeg er ikke spesielt opptatt av musikk, så for meg er Øya først og fremst en fantastisk matfestival, hvor meget dyktige aktører deltar. Hvert år søker flere hundre aktører om lov til å servere på Øya. 25 aktører blir nøye plukket ut etter meget strenge kriterier. Er du glad i god mat, er Øya definitivt en festival du bør sjekke ut.

Jeg har vært på Øya og smakt på noe av maten du kan få kjøpt der. Jeg var der i fjor også og ble imponert over all den fantastiske maten jeg spiste den gang. Fokuset på øya er økologi og i fjor var 95% av alle råvarene brukt økologiske. Det er også stort fokus på at det skal være mye kjøttfri mat tilgjengelig, som fører til at alle aktørene må tilby ett eller flere kjøttfrie alternativer. Jeg er ikke spesielt opptatt av musikk, så for meg så er Øya først og fremst en fantastisk matfestival, hvor meget dyktige aktører deltar. Hvert år søker flere hundre aktører om lov til å servere på Øya, 25 aktører blir nøye plukket ut etter meget strenge kriterier. Er du glad i god mat så er Øya definitivt en festival du bør sjekke ut.

Solberg & Hansen

Solberg & Hansen er Norges eldste og største brenneri av spesialkaffe. Også i år er Solberg & Hansen stedet for god kaffe om du er på Øya. Nytt av året er at de også serverer kanelboller fra Godt Brød. Midt i blinken for en som elsker søt gjærbakst. Etter at jeg hadde smakt på bollene, ble jeg gjort oppmerksom på at de ikke inneholdt egg, melk eller smør. Gode og saftige veganske boller der altså. Kaffen er det ingenting å utsette på. Den er perfekt brygget av dyktige baristaer. På menyen stod to økologiske typer kaffe, Tade fra Ethiopia som er en av mine absolutte favoritter og La Coipa fra Peru. I tillegg tilbyr de forfriskende iskaffe og iste.

Jeg har vært på Øya og smakt på noe av maten du kan få kjøpt der. Jeg var der i fjor også og ble imponert over all den fantastiske maten jeg spiste den gang. Fokuset på øya er økologi og i fjor var 95% av alle råvarene brukt økologiske. Det er også stort fokus på at det skal være mye kjøttfri mat tilgjengelig, som fører til at alle aktørene må tilby ett eller flere kjøttfrie alternativer. Jeg er ikke spesielt opptatt av musikk, så for meg så er Øya først og fremst en fantastisk matfestival, hvor meget dyktige aktører deltar. Hvert år søker flere hundre aktører om lov til å servere på Øya, 25 aktører blir nøye plukket ut etter meget strenge kriterier. Er du glad i god mat så er Øya definitivt en festival du bør sjekke ut.

 

Hrimnir Ramen

Jeg har ikke fått være på noen av deres pop-ups, så dette ble mitt første møte med Hrimnir. Jeg er veldig glad i ramen, så dette er rett opp i min gate. Jeg testet ut deres vegetarvariant. I stedet for den vante nuddelsuppen, var nudlene vendt inn i en kremete hasselnøttsaus. Retten ble toppet med stekt portobellosopp, vårløk og syltet jordskokk. En god rett som var akkurat passe spicy. Jeg foretrekker dog ramen med suppe, men tanken på å snike meg gjennom tusenvis av festivalglade mennesker, med en bolle med 100 grader varm suppe høres farlig ut. Denne varianten var langt tryggere og håndterbar. Til 120,- var det en fin størrelse på porsjonen. Hrimnir var dagens aktør på en stand som bytter aktør hver dag. Skal du på øya i dag, er du dessverre for sent ute. Gladnyheten er at Hrimnir åpner restaurant i Oslo i oktober og det er ikke lenge til.

Jeg har vært på Øya og smakt på noe av maten du kan få kjøpt der. Jeg var der i fjor også og ble imponert over all den fantastiske maten jeg spiste den gang. Fokuset på øya er økologi og i fjor var 95% av alle råvarene brukt økologiske. Det er også stort fokus på at det skal være mye kjøttfri mat tilgjengelig, som fører til at alle aktørene må tilby ett eller flere kjøttfrie alternativer. Jeg er ikke spesielt opptatt av musikk, så for meg så er Øya først og fremst en fantastisk matfestival, hvor meget dyktige aktører deltar. Hvert år søker flere hundre aktører om lov til å servere på Øya, 25 aktører blir nøye plukket ut etter meget strenge kriterier. Er du glad i god mat så er Øya definitivt en festival du bør sjekke ut.

 

The Golden Chimp

Bao, fylt med kvernet ribbe, toppet med en kålsalat og XO saus. Retten var lite festivalvennlig da den begynte å dryppe allerede ved servering og det ble bare mer klin etterhvert som man jobbet seg i gjennom. Men det smakte godt og det er det viktigste. Til 95,- så fikk man en god mengde mat for pengene.

Jeg har vært på Øya og smakt på noe av maten du kan få kjøpt der. Jeg var der i fjor også og ble imponert over all den fantastiske maten jeg spiste den gang. Fokuset på øya er økologi og i fjor var 95% av alle råvarene brukt økologiske. Det er også stort fokus på at det skal være mye kjøttfri mat tilgjengelig, som fører til at alle aktørene må tilby ett eller flere kjøttfrie alternativer. Jeg er ikke spesielt opptatt av musikk, så for meg så er Øya først og fremst en fantastisk matfestival, hvor meget dyktige aktører deltar. Hvert år søker flere hundre aktører om lov til å servere på Øya, 25 aktører blir nøye plukket ut etter meget strenge kriterier. Er du glad i god mat så er Øya definitivt en festival du bør sjekke ut.

 

Anni´s Pølsemakeri

De som følger bloggen min, vet at jeg er glad i Anni´s Pølsemakeri i Mathallen. Det er dit jeg går for å handle kjøttvarer. På Øya har de rigget opp med pølsebod og tilbyr flere spennende varianter. Asiatisk frankfurter, vanlig frankfurter, grillpølse til barna og en vegetarpølse for de som foretrekker det. Jeg prøvde meg på en asiatisk frankfurter. Pølsa var veldig god, en økologisk frankfurter laget i samarbeid med Heinrich Jung, som er kjent for å ale opp fantastisk økologisk frilandsgris. Det økologiske pølsebrødet, levert av Godt Brød var luftig og godt. Det hele var toppet med Anni´s hjemmelaget sennep, en asiatisk kålsalat og ristede sesamfrø. Pølse i brød er meget festivalvennlig mat og kjører du dobbel pølse til 125,- får du mye mat for pengene. Er du småspist, havner en enkelt pølse på 85,-

Jeg har vært på Øya og smakt på noe av maten du kan få kjøpt der. Jeg var der i fjor også og ble imponert over all den fantastiske maten jeg spiste den gang. Fokuset på øya er økologi og i fjor var 95% av alle råvarene brukt økologiske. Det er også stort fokus på at det skal være mye kjøttfri mat tilgjengelig, som fører til at alle aktørene må tilby ett eller flere kjøttfrie alternativer. Jeg er ikke spesielt opptatt av musikk, så for meg så er Øya først og fremst en fantastisk matfestival, hvor meget dyktige aktører deltar. Hvert år søker flere hundre aktører om lov til å servere på Øya, 25 aktører blir nøye plukket ut etter meget strenge kriterier. Er du glad i god mat så er Øya definitivt en festival du bør sjekke ut.

Sandwich Brothers

Dette var mitt første møte med Sandwich brothers som vanligvis sykler rundt i byen og selger is. Jeg smakte en sandwich med pistasjis, klemt mellom to lag med pistasjnøtt og havregrynskjeks. God smak av pistasj og ristede havregryn. Det var ikke «is vær» idag, men det var godt med et kaldt mellommåltid. Du bør lese mer om Sandwich Brothers, som er et nydelig prosjekt for å få flyktninger og asylsøkere ut i jobb. 55,- for en is du faktisk bør få god samvittighet av å spise er ikke så ille.

Jeg har vært på Øya og smakt på noe av maten du kan få kjøpt der. Jeg var der i fjor også og ble imponert over all den fantastiske maten jeg spiste den gang. Fokuset på øya er økologi og i fjor var 95% av alle råvarene brukt økologiske. Det er også stort fokus på at det skal være mye kjøttfri mat tilgjengelig, som fører til at alle aktørene må tilby ett eller flere kjøttfrie alternativer. Jeg er ikke spesielt opptatt av musikk, så for meg så er Øya først og fremst en fantastisk matfestival, hvor meget dyktige aktører deltar. Hvert år søker flere hundre aktører om lov til å servere på Øya, 25 aktører blir nøye plukket ut etter meget strenge kriterier. Er du glad i god mat så er Øya definitivt en festival du bør sjekke ut.

Hitchhiker

Sticky icy hitch bowl er navnet på Hitchhiker sin rett på øya. Jeg valgte varianten med svin. Saftig og veldig mørt kjøtt. Servert med sprø grønnsaker, knasende topping (rekechips?), ris og en sprøstekt bao. Dette var en veldig god rett og veldig festivalvennlig. For 120,- var dette mye mat for pengene.

Jeg har vært på Øya og smakt på noe av maten du kan få kjøpt der. Jeg var der i fjor også og ble imponert over all den fantastiske maten jeg spiste den gang. Fokuset på øya er økologi og i fjor var 95% av alle råvarene brukt økologiske. Det er også stort fokus på at det skal være mye kjøttfri mat tilgjengelig, som fører til at alle aktørene må tilby ett eller flere kjøttfrie alternativer. Jeg er ikke spesielt opptatt av musikk, så for meg så er Øya først og fremst en fantastisk matfestival, hvor meget dyktige aktører deltar. Hvert år søker flere hundre aktører om lov til å servere på Øya, 25 aktører blir nøye plukket ut etter meget strenge kriterier. Er du glad i god mat så er Øya definitivt en festival du bør sjekke ut.

Aymara Peru

Jeg gikk for en chanchito sandwich. Stort pluss for veldig godt brød. Fyllet var helt ok. Kjøttet var mørt, men på grensen til tørt og det kunne gjerne smakt litt mer. Festivalvennlig mat, håndholdt og lite søl.

Jeg har vært på Øya og smakt på noe av maten du kan få kjøpt der. Jeg var der i fjor også og ble imponert over all den fantastiske maten jeg spiste den gang. Fokuset på øya er økologi og i fjor var 95% av alle råvarene brukt økologiske. Det er også stort fokus på at det skal være mye kjøttfri mat tilgjengelig, som fører til at alle aktørene må tilby ett eller flere kjøttfrie alternativer. Jeg er ikke spesielt opptatt av musikk, så for meg så er Øya først og fremst en fantastisk matfestival, hvor meget dyktige aktører deltar. Hvert år søker flere hundre aktører om lov til å servere på Øya, 25 aktører blir nøye plukket ut etter meget strenge kriterier. Er du glad i god mat så er Øya definitivt en festival du bør sjekke ut.

 

Der peppern gror

De hadde flere retter på menyen, men jeg var mest nysgjerrig på Gobi, som er blomkålsfritters. Jeg fikk servert tre fine spyd med fritert blomkål, godt krydret og toppet med litt chutney og koriander. Til 80,- var dette en god liten snacks til en rimelig penge.

Jeg har vært på Øya og smakt på noe av maten du kan få kjøpt der. Jeg var der i fjor også og ble imponert over all den fantastiske maten jeg spiste den gang. Fokuset på øya er økologi og i fjor var 95% av alle råvarene brukt økologiske. Det er også stort fokus på at det skal være mye kjøttfri mat tilgjengelig, som fører til at alle aktørene må tilby ett eller flere kjøttfrie alternativer. Jeg er ikke spesielt opptatt av musikk, så for meg så er Øya først og fremst en fantastisk matfestival, hvor meget dyktige aktører deltar. Hvert år søker flere hundre aktører om lov til å servere på Øya, 25 aktører blir nøye plukket ut etter meget strenge kriterier. Er du glad i god mat så er Øya definitivt en festival du bør sjekke ut.

Bokbacka

Bokbacka er en av mine favorittrestauranter i Oslo og for andre året på rad står de for Øyas beste rett. Sprø og meget saftig svineschnitzel smaksatt med gran, servert i en wrap med salat, chiliagurk og godt med ramsløkmajones. Dette er rett og slett en nydelig gjennomført rett, hvor hver bit er bedre enn den forrige. Denne kunne jeg spist (mange) flere av. Til 115,- så var denne wrappen verdt hver eneste krone.

Jeg har vært på Øya og smakt på noe av maten du kan få kjøpt der. Jeg var der i fjor også og ble imponert over all den fantastiske maten jeg spiste den gang. Fokuset på øya er økologi og i fjor var 95% av alle råvarene brukt økologiske. Det er også stort fokus på at det skal være mye kjøttfri mat tilgjengelig, som fører til at alle aktørene må tilby ett eller flere kjøttfrie alternativer. Jeg er ikke spesielt opptatt av musikk, så for meg så er Øya først og fremst en fantastisk matfestival, hvor meget dyktige aktører deltar. Hvert år søker flere hundre aktører om lov til å servere på Øya, 25 aktører blir nøye plukket ut etter meget strenge kriterier. Er du glad i god mat så er Øya definitivt en festival du bør sjekke ut.

%d bloggers like this: