Grillet maissalsa med habanero er spenstig salsa som du kan servere til taco. Den smaker også godt til stekt/grillet kjøtt, fugl og fisk, i en bakt potet eller på pølsa.

Grillet maissalsa med habanero

I dag spiser rett i underkant av 700.000 nordmenn taco. De fleste spiser den klassiske varianten med tacokit fra butikken, salsa på glass, revet ost, salatblader og diverse hakkede grønnsaker. Det er ingenting i veien med det, men hva med å prøve noe nytt? Grillet maissalsa med habanero er en spenstig salsa som løfter fredagstacoen opp til et nytt nivå.

 Ingredienser

  • 4 maiskolber
  • ½ rødløk, finsnittet
  • Hot sauce, jeg brukte Sterk Saus sin Habanerosaus (kan selvsagt erstattes med frisk chili) Ta så mye du kan takle. Blir det for sterkt så blir det ikke godt.
  • ½ lime, saften
  • ½ ts tørket oregano
  • 1 ss koriander, finhakket
  • salt og pepper

Ha maiskolbene på en varm grill. Har du ikke en grill tilgjengelig så bruker du en rykende varm grillpanne eller stekepanne. La maisen få fin farge og la den gjerne bli småsvidd enkelte steder. Sett maiskolbene på høykant og før en kniv nedover langs «stilken» på maiskolben for å skjære løs maiskornene. Ha alle ingrediensene over i en bolle og bland godt, smak til med salt og pepper. La salsaen stå i 20-30 minutter før servering, slik at smakene får satt seg litt.

Tips: Den smaker også godt til stekt/grillet kjøtt, fugl og fisk, i en bakt potet eller på pølsa.

Grillet maissalsa med habanero er spenstig salsa som du kan servere til taco. Den smaker også godt til stekt/grillet kjøtt, fugl og fisk, i en bakt potet eller på pølsa.

Har du lyst på inspirasjon til tacoen? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Syltet rødløk
Syltet rødløk med oregano og chili
Jeg postet for en tid siden et innlegg om svinekjaketaco, hvis det blir for fjernt fra den tradisjonelle fredagstacoen med kjøttdeig blandet med tacokrydder så er denne oppskriften noe for deg. Dette tacokrydderet lager enkelt og rask selv. Resultatet blir knallgodt.
Hjemmelaget tacokrydder
Svinekjake taco
Svinekjake taco
%d bloggers like this: