Nå som den verste sommervarmen har gitt seg, smaker det godt med litt suppe igjen. Dette er en rask versjon, av en klassisk kremet fiskesuppe. Denne versjonen inneholder masse friske grønnsaker, saftig bakt laks og fiskepudding. Fisken baker jeg i ovnen, da har jeg full kontroll på tilberedningstiden og  jeg unngår tørr fisk.

Kremet fiskesuppe

Nå som den verste sommervarmen har gitt seg, smaker det godt med litt suppe igjen. Dette er en rask versjon, av en klassisk kremet fiskesuppe. Denne versjonen inneholder masse friske grønnsaker, saftig bakt laks og fiskepudding. Fisken baker jeg i ovnen, da har jeg full kontroll på tilberedningstiden og  jeg unngår tørr fisk.

Ingredienser (4 gode porsjoner)

 • 3 ss smør
 • 4 ss mel
 • 1 ½ l fiskekraft
 • 500 g laks, delt i biter på ca 125g
 • 2 dl fløte
 • 200 g fiskepudding, delt i terninger på 1x1cm
 • 250 g fenikkel, finsnittet
 • 200 g gulrot, finsnittet
 • 85 g sellerirot, finsnittet
 • 150 g purre, finsnittet
 • 1 knivsodd kajennepepper
 • salt & pepper
 • 3 ss friske urter, finhakket (jeg brukte kruspersille, estragon og dill)

Nå som den verste sommervarmen har gitt seg, smaker det godt med litt suppe igjen. Dette er en rask versjon, av en klassisk kremet fiskesuppe. Denne versjonen inneholder masse friske grønnsaker, saftig bakt laks og fiskepudding. Fisken baker jeg i ovnen, da har jeg full kontroll på tilberedningstiden og  jeg unngår tørr fisk.

Sett ovnen på 180 grader. Smelt smør i en middels varm kjele og tilsett mel. Rør dette sammen til en jevn masse. La dette surre i noen minutter under omrøring, pass på at det ikke begynner å ta farge. Tilsett fiskekraft under kraftig omrøring, rør ut eventuelle klumper. Gi det et oppkok og tilsett kajennepepper. Smak til med salt og pepper, suppen kan småputre, frem til du har gjort klart alt det andre. Legg laksen på et stekebrett, gni den inn med litt olje og gi den et dryss salt. Fisken bakes i 8 minutter. Når det er noen minutter igjen av steketiden, har du fløte, fiskepudding og grønnsakene i gryten .  Gi det et oppkok og la det småputre til grønnsakene er møre. Tilsett kruspersille og dill. Bryt opp laksen i mindre biter og vend dette forsiktig inn i suppen. Serveres med godt brød.

Nå som den verste sommervarmen har gitt seg, smaker det godt med litt suppe igjen. Dette er en rask versjon, av en klassisk kremet fiskesuppe. Denne versjonen inneholder masse friske grønnsaker, saftig bakt laks og fiskepudding. Fisken baker jeg i ovnen, da har jeg full kontroll på tilberedningstiden og  jeg unngår tørr fisk.

Har du lyst til å se flere oppskrifter med laks? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Det er ikke alltid jeg har tid eller lyst til å lage paibunnen selv og jeg er ikke så veldig glad i de ferdigbunnene man får kjøpt. Filodeig fungerer suverent og smaker kjempegodt. Denne paien laget jeg med laks, asparges og min favorittost som er Västerbottenost fra Sverige.
Pai med laks og asparges
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Thaicurry med laks
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sashimiwraps med laks
%d