Albóndigas er spanske kjøttboller, og et vanlig syn når man får servert tapas. I denne varianten har jeg blandet inn finhakket chorizo i kjøttdeigen, som en liten snarvei til smakfulle kjøttboller. Kjøttbollene serveres i en smakfull og småspicy tomatsaus.

Albóndigas – spanske kjøttboller

 

Albóndigas er spanske kjøttboller, og et vanlig syn når man får servert tapas. I denne varianten har jeg blandet inn finhakket chorizo i kjøttdeigen, som en liten snarvei til smakfulle kjøttboller. Kjøttbollene serveres i en smakfull og småspicy tomatsaus.

Ingredienser

Kjøttboller

 • 400 g kjøttdeig
 • 130 g løk, revet
 • 100 g chorizo, finhakket
 • 4 fedd hvitløk, finhakket
 • 3 ss fløte
 • 2 ss persille, finhakket
 • ½ ts salt
 • ½ ts pepper
 • olje til steking

Tomatsaus

 • 1 boks tomater
 • 1 løk, revet
 • 2 fedd hvitløk
 • 1 chili, finhakket (juster mengden chili etter hvor hot du liker maten)
 • 1 ss epleeddik
 • 1 ss sukker
 • 1 ts røkt paprikapulver (jeg bruker en hot type)
 • salt & pepper
 • olje til steking

Albóndigas er spanske kjøttboller, og et vanlig syn når man får servert tapas. I denne varianten har jeg blandet inn finhakket chorizo i kjøttdeigen, som en liten snarvei til smakfulle kjøttboller. Kjøttbollene serveres i en smakfull og småspicy tomatsaus.

Begynn med å lage sausen. Ha løk og hvitløk i en middels varm kjele med litt olje. La dette surre i noen minutter, rør litt underveis. Pass på, løken skal ikke ta farge. Ha i tomater, sukker og paprikapulver. Gi det et oppkok og la sausen stå og småputre, smak til med salt og pepper. Ha alle ingrediensene til kjøttbollene i en bolle og bland dette godt. Trill runde boller på størrelse med en golfball, jeg bruker en måleskje til kaffe, da får jeg alle bollene like store. Ha olje i en middels varm panne og brun bollene i 2-3 minutter på hver side. Ha kjøttbollene over i sausen og la de trekke under lokk i ca 10 minutter. Hell bollene og sausen over på et fat og server.

Albóndigas er spanske kjøttboller, og et vanlig syn når man får servert tapas. I denne varianten har jeg blandet inn finhakket chorizo i kjøttdeigen, som en liten snarvei til smakfulle kjøttboller. Kjøttbollene serveres i en smakfull og småspicy tomatsaus.

Har du lyst på flere oppskrifter til tapas, trykk på bildet under for å se oppskriften på patatas bravas

Patatas bravas er en god liten spansk smårett (tapa) som man får servert på barer rundt om i Spania. Retten består av potetbiter, stekt i olje og servert med en saus som stort sett inneholder enten paprika, tomater eller begge deler, litt avhengig av hvor i Spania du får den servert. Jeg synes det blir best når jeg bruker begge deler. Noen steder får man den også servert med aioli i tillegg.
Patatas bravas

 

%d bloggers like this: