Patatas bravas er en god liten spansk smårett (tapa) som man får servert på barer rundt om i Spania. Retten består av potetbiter, stekt i olje og servert med en saus som stort sett inneholder enten paprika, tomater eller begge deler, litt avhengig av hvor i Spania du får den servert. Jeg synes det blir best når jeg bruker begge deler. Noen steder får man den også servert med aioli i tillegg.

Patatas bravas – Stekte poteter med spicy saus

Patatas bravas er en god liten spansk smårett (tapa), som man får servert på barer rundt om i Spania. Retten består av potetbiter, stekt i olje og servert med en saus som stort sett inneholder enten paprika, tomater eller begge deler, litt avhengig av hvor i Spania du får den servert. Jeg synes det blir best når jeg bruker begge deler. Noen steder får man den også servert med aioli i tillegg.

Ingredienser

  • 500 g poteter, delt i terninger
  • 1 stk syltet paprika på glass, finhakket
  • 1 løk, revet
  • 3 fedd hvitløk, revet
  • 300 g passata, (kan erstattes med knuste tomater)
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 1 ts sukker
  • salt & pepper
  • olivenolje
  • solsikke/rapsolje til steking av poteter

Patatas bravas er en god liten spansk smårett (tapa) som man får servert på barer rundt om i Spania. Retten består av potetbiter, stekt i olje og servert med en saus som stort sett inneholder enten paprika, tomater eller begge deler, litt avhengig av hvor i Spania du får den servert. Jeg synes det blir best når jeg bruker begge deler. Noen steder får man den også servert med aioli i tillegg.

Kok potetene til de er nesten møre. Mens potetene koker begynner du på sausen. Ha løk, hvitløk og paprika i en liten kjele med litt olivenolje. La dette surre i noen minutter på middels varme. Følg med, grønnsakene skal bli blanke og myke, men ikke ta farge. Hell over passata, paprikapulver og sukker. Gi det et oppkok og smak til med salt og pepper. Ønsker du en glatt saus så kjører du sausen i en blender eller med en stavmixer. Når potetene er møre, men fortsatt litt faste, heller du av vannet og lar de dampe seg tørre. Ha olje i en stekepanne, slik at oljen står ca 1 cm opp fra bunnen av pannen. Varm opp oljen på middels høy varme. Legg en potetbit i oljen, når det begynner å danne seg små bobler rundt potetbiten, er oljen varm nok til at du kan ha i resten av potetene. Stek/fritter de til de er gyllende og sprø, vend litt på potetene underveis slik at de blir sprø på alle sider. Ta ut potetene og legg de på litt tørkepapir for å bli kvitt den overflødige oljen. Gi potetene et dryss med flaksalt. Legg potetene på et fat eller i en bolle og hell litt saus over. Resten av sausen kan du servere i en skål ved siden av.

Tips: Prøv disse potetene som tilbehør til kjøtt, kylling eller speilegg.

 

Patatas bravas er en god liten spansk smårett (tapa) som man får servert på barer rundt om i Spania. Retten består av potetbiter, stekt i olje og servert med en saus som stort sett inneholder enten paprika, tomater eller begge deler, litt avhengig av hvor i Spania du får den servert. Jeg synes det blir best når jeg bruker begge deler. Noen steder får man den også servert med aioli i tillegg.

Lyst på flere tapasretter? Trykk på bildet under for å komme til oppskriften på Albondigas

Albóndigas er spanske kjøttboller, og et vanlig syn når man får servert tapas. I denne varianten har jeg blandet inn finhakket chorizo i kjøttdeigen, som en liten snarvei til smakfulle kjøttboller. Kjøttbollene serveres i en smakfull og småspicy tomatsaus.
Albóndigas 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

%d bloggers like this: