Jeg blir aldri lei av pizza, det at du kan variere en pizza i det uendelige gjør at du kan spise en ny pizza hver dag resten av ditt liv. Denne varianten med Västerbottenost, som er min absolutte favorittost og rognkjeksrogn, synes jeg definitivt du bør lage og spise mer enn en gang. Det høres litt merkelig ut med rogn på pizza, men det smaker helt fantastisk. Jeg lover! Denne oppskriften gir deig til 4 pizzaer, så kan du variere litt. Det er ingen grunn til å lage fire like pizzaer.

Pizza med Västerbottenost og rognkjeksrogn

Jeg blir aldri lei av pizza, det at du kan variere en pizza i det uendelige gjør at du kan spise en ny pizza hver dag resten av ditt liv. Denne varianten med Västerbottenost, som er min absolutte favorittost og rognkjeksrogn, synes jeg definitivt du bør lage og spise mer enn en gang. Det høres litt merkelig ut med rogn på pizza, men det smaker helt fantastisk. Jeg lover! Denne oppskriften gir deig til 4 pizzaer, så kan du variere litt. Det er ingen grunn til å lage fire like pizzaer.

Jeg blir aldri lei av pizza, det at du kan variere en pizza i det uendelige gjør at du kan spise en ny pizza hver dag resten av ditt liv. Denne varianten med Västerbottenost, som er min absolutte favorittost og rognkjeksrogn, synes jeg definitivt du bør lage og spise mer enn en gang. Det høres litt merkelig ut med rogn på pizza, men det smaker helt fantastisk. Jeg lover! Denne oppskriften gir deig til 4 pizzaer, så kan du variere litt. Det er ingen grunn til å lage fire like pizzaer.

Ingredienser (4 porsjonspizzaer)

 • 400 g hvetemel
 • 1 ts salt
 • ½ pakke gjær
 • 2 ¼ dl vann
 • 4 ss olivenolje
 • 1 ts rødvinseddik
 • 2 ss crème fraîche pr pizza
 • 50 g revet Västerbottenost pr pizza (kan selvsagt erstattes med hvilken som helst annen ost som du liker, men det bør være en ost med mye smak)
 • 7-8 ts rognkjeksrogn pr pizza
 • noen skiver rødløk, i syltynne skiver
 • 1 kvast dill

Jeg blir aldri lei av pizza, det at du kan variere en pizza i det uendelige gjør at du kan spise en ny pizza hver dag resten av ditt liv. Denne varianten med Västerbottenost, som er min absolutte favorittost og rognkjeksrogn, synes jeg definitivt du bør lage og spise mer enn en gang. Det høres litt merkelig ut med rogn på pizza, men det smaker helt fantastisk. Jeg lover! Denne oppskriften gir deig til 4 pizzaer, så kan du variere litt. Det er ingen grunn til å lage fire like pizzaer.

Bland salt og mel godt. Smuldre gjæren over og hell over vann, olje og eddik. Dette skal eltes, bruk kjøkkenmaskin med eltekrok. Eltes i ca 15 minutter til deigen begynner å bli elastisk. Dekk bollen med plast og la den heve i ca 1-1 ½ time til deigen har hevet til ca dobbel størrelse. Hvelv deigen ut av bollen, del den i fire like store emner, form disse til runde boller og la de hvile på benken i ca 30 minutter. Sett ovnen på full guffe (250 grader hos meg) varmluft og grill. Hvis du er så heldig at du har en pizzastein så setter du denne inn på øverste eller nest øverste rille. Når deigen har fått hvile, starter du utbakingen. Trykk deigen utover til du får en rund og tynn pizzabunn på størrelse med en middagstallerken. Synes du dette er vanskelig, er det ingen skam å bruke kjevle. Smør crème fraîche utover bunnen og dryss over osten. Sett pizzaen inn i ovnen og stek den til osten bobler og skorpen har blitt gyllen og fin. Dette tar ca 7-8 minutter, litt avhengig av hvor sterk varme du steker pizzaen på. Legg små klatter med rogn utover pizzaen, dryss over litt rødløk og legg over noen dillkvaster til slutt.

Jeg blir aldri lei av pizza, det at du kan variere en pizza i det uendelige gjør at du kan spise en ny pizza hver dag resten av ditt liv. Denne varianten med Västerbottenost, som er min absolutte favorittost og rognkjeksrogn, synes jeg definitivt du bør lage og spise mer enn en gang. Det høres litt merkelig ut med rogn på pizza, men det smaker helt fantastisk. Jeg lover! Denne oppskriften gir deig til 4 pizzaer, så kan du variere litt. Det er ingen grunn til å lage fire like pizzaer.

Har du lyst på flere pizzaoppskrifter? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Juksepizza med pulled pork
Pizza med poteter er en av mine favorittpizzaer. Sammen med den gode røkte osten Scamorza og litt rosmarin så er dette en nær perfekt pizza.  Prøv å lag den selv. Scamorza er en italiensk ferskost som ligner veldig på mozzarella, den er litt tørrere som gjør den bedre egnet som pizzaost en den vanlige mozzarellaen. Den er dessuten røkt, som gir den en smak som passer perfekt sammen med poteter. Den kan være litt vrien å få tak i, spør din lokale ostebutikk. Får du ikke tak i den så erstatter du den bare med en annen ost du liker.
Pizza med nypoteter
Flammkuchen eller Tarte Flambée er en pizza som stammer fra Alsace, grenseområdene mellom Tyskland og Frankrike. Den mest kjente varianten består av pizzabunn, løk, flesk og rømme, men det har dukket opp utallige varianter med tiden. Blandt annet denne hvor vi nok en gang jukser med å bruke libabrød som pizzabunn.
Tarte Flambée med juksebunn
%d bloggers like this: