Poke er en sjømatsalat som stammer fra Hawaii. Den består som regel av  kald ris, forskjellige grønnsaker og rå fisk eller skalldyr. Du kan eksperimentere deg frem til din favoritt ved å benytte forskjellige grønnsaker, spennende toppinger og forskjellige typer sjømat. I denne har jeg byttet ut risen med byggryn, og jeg har marinert Salmalaks i en smakfull marinade.

Poke bowl med byggryn

Poke er en sjømatsalat som stammer fra Hawaii. Den består som regel av  kald ris, forskjellige grønnsaker og rå fisk eller skalldyr. Du kan eksperimentere deg frem til din favoritt ved å benytte forskjellige grønnsaker, spennende toppinger og forskjellige typer sjømat. I denne har jeg byttet ut risen med byggryn, og jeg har marinert Salmalaks i en smakfull marinade.

Poke er en sjømatsalat som stammer fra Hawaii. Den består som regel av  kald ris, forskjellige grønnsaker og rå fisk eller skalldyr. Du kan eksperimentere deg frem til din favoritt ved å benytte forskjellige grønnsaker, spennende toppinger og forskjellige typer sjømat. I denne har jeg byttet ut risen med byggryn, og jeg har marinert Salmalaks i en smakfull marinade.

Laks og marinade (4 pors)

 • 400 g laks, delt i terninger
 • 1 dl soyasaus
 • 1 fedd hvitløk, revet
 • ½ rød chili, finhakket
 • 1 ss ingefær, revet
 • 1 ss sesamolje
 • 1 ss mirin
 • ½ lime, saften

Poke er en sjømatsalat som stammer fra Hawaii. Den består som regel av  kald ris, forskjellige grønnsaker og rå fisk eller skalldyr. Du kan eksperimentere deg frem til din favoritt ved å benytte forskjellige grønnsaker, spennende toppinger og forskjellige typer sjømat. I denne har jeg byttet ut risen med byggryn, og jeg har marinert Salmalaks i en smakfull marinade.

Tilbehør

 • 200 g byggryn, kokt etter anvisning
 • 2 stk vårløk, finsnittet
 • 2 stk avocado, delt i skiver
 • 1 mango, delt i terninger
 • 8 stk reddik, i tynne skiver
 • 16 stk Sukkererter
 • 1 gulrot, i strimler
 • Rogn
 • Wakame (en alge, kan sløyfes)

Topping

 • sesamfrø, ristet
 • soyasaus
 • 2 ss majones
 • 1 ss sriracha
 • 1 ss rogn

Poke er en sjømatsalat som stammer fra Hawaii. Den består som regel av  kald ris, forskjellige grønnsaker og rå fisk eller skalldyr. Du kan eksperimentere deg frem til din favoritt ved å benytte forskjellige grønnsaker, spennende toppinger og forskjellige typer sjømat. I denne har jeg byttet ut risen med byggryn, og jeg har marinert Salmalaks i en smakfull marinade.

Begynn med å ha alle ingrediensene til marinaden i en bolle, bland det godt sammen. Vend inn fisken, slik at alle bitene blir dekket med marinade. Dekk bollen med plast og sett fisken til kjøl i en times tid. Når fisken er klar så kan du begynne å montere retten. Oppskriften er beregnet til fire porsjoner, så anrett i fire boller. Ha først i byggryn, legg på hver enkelt ingrediens samlet. Det finnes ingen bestemt rekkefølge for dette, gjør det slik som du ønsker. Med så mye friske farger og fine ingredienser blir det pent uansett. Avslutt med et dryss sesamfrø.  Bland majones, sriracha og rogn i en liten skål og server ved siden av sammen med soyasaus.

Poke er en sjømatsalat som stammer fra Hawaii. Den består som regel av  kald ris, forskjellige grønnsaker og rå fisk eller skalldyr. Du kan eksperimentere deg frem til din favoritt ved å benytte forskjellige grønnsaker, spennende toppinger og forskjellige typer sjømat. I denne har jeg byttet ut risen med byggryn, og jeg har marinert Salmalaks i en smakfull marinade.

Har du lyst til å se andre oppskrifter med laks? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sashimiwraps
Det er ikke alltid jeg har tid eller lyst til å lage paibunnen selv og jeg er ikke så veldig glad i de ferdigbunnene man får kjøpt. Filodeig fungerer suverent og smaker kjempegodt. Denne paien laget jeg med laks, asparges og min favorittost som er Västerbottenost fra Sverige.
Rask pai med laks, asparges og Västerbottenost
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Thai curry med laks
Nå som den verste sommervarmen har gitt seg, smaker det godt med litt suppe igjen. Dette er en rask versjon, av en klassisk kremet fiskesuppe. Denne versjonen inneholder masse friske grønnsaker, saftig bakt laks og fiskepudding. Fisken baker jeg i ovnen, da har jeg full kontroll på tilberedningstiden og  jeg unngår tørr fisk.
Kremet fiskesuppe med laks

 

 

 

 

 

%d bloggers like this: