Pulled pork er en gjenganger her i hjemmet. Jeg pleier å lage opp ganske store mengder når jeg først gjør det. Restene fryser jeg ned i porsjonsposer. Da har jeg godt og smakfullt kjøtt tilgjengelig når jeg jeg behøver en rask middag. Kjøttet passer godt i fylte steambuns, bahn mi, til stekt ris/nudler,  som topping på okonomiyaki, i en bakt potet eller i en suppe som ramen eller pho. Jeg har tidligere lagt ut en oppskrift som er veldig lik, men denne gangen har jeg tilsatt masse gode asiatiske smaker.

Asiatisk pulled pork

Pulled pork er en gjenganger her i hjemmet. Jeg har tidligere lagt ut en oppskrift som er relativt lik med texmex/BBQ smak, men denne gangen har jeg tilsatt masse gode asiatiske smaker. Jeg pleier å lage opp ganske store mengder når jeg først er i gang. Restene fryser jeg ned i porsjonsposer. Da har jeg alltid godt og smakfullt kjøtt tilgjengelig, når jeg jeg behøver en rask middag. Kjøttet passer godt i fylte steambuns, i bahn mi, til stekt ris/nudler,  som topping på okonomiyaki, i en bakt potet eller i en suppe som ramen eller pho.

Pulled pork er en gjenganger her i hjemmet. Jeg pleier å lage opp ganske store mengder når jeg først gjør det. Restene fryser jeg ned i porsjonsposer. Da har jeg godt og smakfullt kjøtt tilgjengelig når jeg jeg behøver en rask middag. Kjøttet passer godt i fylte steambuns, bahn mi, til stekt ris/nudler,  som topping på okonomiyaki, i en bakt potet eller i en suppe som ramen eller pho. Jeg har tidligere lagt ut en oppskrift som er veldig lik, men denne gangen har jeg tilsatt masse gode asiatiske smaker.
Bahn Mi med pulled pork

Ingredienser

 • 2 ½ kg svinenakke
 • 3 ts kinesisk 5spice krydder
 • 1 ts salt
 • 4 dl eplejuice
 • ½ dl hoisinsaus
 • 4 ss soyasaus
 • 4 ss honning
 • 3 ss shaoxing (kinesisk risvin) Kan erstattes med sake, en tørr sherry eller droppes helt
 • 1 ss gochujang (koreansk fermentert chilipasta, kan erstattes med sriracha eller lignende)
 • 1 løk, finhakket
 • 3 ss ingefær, revet
 • 6 fedd, hvitløk, finhakket
Pulled pork er en gjenganger her i hjemmet. Jeg pleier å lage opp ganske store mengder når jeg først gjør det. Restene fryser jeg ned i porsjonsposer. Da har jeg godt og smakfullt kjøtt tilgjengelig når jeg jeg behøver en rask middag. Kjøttet passer godt i fylte steambuns, bahn mi, til stekt ris/nudler,  som topping på okonomiyaki, i en bakt potet eller i en suppe som ramen eller pho. Jeg har tidligere lagt ut en oppskrift som er veldig lik, men denne gangen har jeg tilsatt masse gode asiatiske smaker.
Fylte steambuns med pulled pork og stekt østerssopp

Sett ovnen på 125 grader. Gni kjøttet godt inn med 5spice og salt. Brun kjøttet godt på alle sider i en varm gryte med litt olje. Ha i resten av ingrediensene.  Ha på lokk og sett gryten inn i ovnen. Etter rundt 3 ½ – 4 timer bør kjøttet være ferdig. Stikk en gaffel inn i kjøttet, hvis du kan trekke fra hverandre kjøttet så er det klart. Er det mye fett i sausen så kan du bruke en spiseskje eller en øse for å få dette ut. Ta ut kjøttet og legg det til side. La sausen koke inn til du har en tyktflytende saus. Riv kjøttet fra hverandre med to gafler og ha det tilbake i sausen.

Pulled pork er en gjenganger her i hjemmet. Jeg pleier å lage opp ganske store mengder når jeg først gjør det. Restene fryser jeg ned i porsjonsposer. Da har jeg godt og smakfullt kjøtt tilgjengelig når jeg jeg behøver en rask middag. Kjøttet passer godt i fylte steambuns, bahn mi, til stekt ris/nudler,  som topping på okonomiyaki, i en bakt potet eller i en suppe som ramen eller pho. Jeg har tidligere lagt ut en oppskrift som er veldig lik, men denne gangen har jeg tilsatt masse gode asiatiske smaker.

Har du lyst til å lese flere oppskrifter med pulled pork? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Juksepizza med pulled pork
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
BBQ pulled pork
Dette er streetfood på sitt beste, full av smak, det går fort og du kan spise den på farten (det er lov å spise den sittende).  Det er uendelige variasjonsmuligheter når det kommer til fyllet, denne varianten er inspirert av en quesadilla jeg fikk på Hitchiker tidligere i år og jeg lager den veldig ofte etter at jeg har laget pulled pork.
Quesadilla med pulled pork

 

 

 

 

 

 

 

%d bloggers like this: