Lasagne er en av barndommens lørdagsfavoritter. Slår du opp comfort food i min ordbok så får du opp bilde av lasagne. Lag på lag med pasta, kjøttsaus, ostesaus og så enda mer ost på toppen. Det er ikke rart dette er en favoritt hos mange fler enn meg. Dette er oppskriften jeg pleier å bruke når jeg vil ha en enkel og god lasagne.

Lasagne

Lasagne er en av barndommens lørdagsfavoritter. Slår du opp comfort food i min ordbok så får du opp bilde av lasagne. Lag på lag med pasta, kjøttsaus, ostesaus og så enda mer ost på toppen. Det er ikke rart dette er en favoritt hos mange fler enn meg. Dette er oppskriften jeg pleier å bruke når jeg vil ha en enkel og god lasagne.

Lasagne er en av barndommens lørdagsfavoritter. Slår du opp comfort food i min ordbok så får du opp bilde av lasagne. Lag på lag med pasta, kjøttsaus, ostesaus og så enda mer ost på toppen. Det er ikke rart dette er en favoritt hos mange fler enn meg. Dette er oppskriften jeg pleier å bruke når jeg vil ha en enkel og god lasagne.

Ingredienser (4 pers)

 • 400 g kjøttdeig
 • 1 løk, finhakket
 • 2 stilker stangselleri, i terninger
 • 2 gulrøtter, i terninger
 • 2 fedd hvitløk
 • 3 ss tomatpuré
 • 1 boks knuste tomater
 • ½ boks vann
 • 1 laurbærblad
 • 1 ts oregano
 • 1 ts sukker
 • 2 ss smør
 • 3 ss hvetemel
 • 5 dl melk
 • 150 g ost, revet
 • 1 klype muskat, revet
 • salt & pepper
 • 9 pastaplater

Tilbehør

 • Salat
 • Baguetter

Lasagne er en av barndommens lørdagsfavoritter. Slår du opp comfort food i min ordbok så får du opp bilde av lasagne. Lag på lag med pasta, kjøttsaus, ostesaus og så enda mer ost på toppen. Det er ikke rart dette er en favoritt hos mange fler enn meg. Dette er oppskriften jeg pleier å bruke når jeg vil ha en enkel og god lasagne.

Sett ovnen på 200 grader. Brun kjøttdeig i en varm kasserolle med litt olje. Ha i løk, stangselleri, gulrøtter og hvitløk. La dette surre i 3-4 minutter til løken begynner å bli blank. Ha i tomatpuré, bland dette godt inn og la det surre i et par minutter til. Hell over tomatene og vannet. Ha i laurbærblad, oregano og sukker. Bland godt og gi det et oppkok. Smak til med salt og pepper og la dette stå og småputre under lokk, mens du begynner på den hvite sausen. Smelt smør i en kjele, ha i mel og rør godt med en visp til du har rørt ut alle klumper. Hell over melk under kraftig omrøring. La dette koke sakte opp, rør underveis og pass på at det ikke svir seg i bunn. La dette småkoke i ca 5-10 minutter. Tilsett revet muskat og 100 g revet ost. Trekk kjelen av platen og smak til med salt og pepper. Nå er det på tide å sette sammen lasagnen. Smør en ildfast form på ca 20×25 cm med litt olje. Start med å legge litt kjøttsaus i bunnen, ha litt av den hvite sausen og legg på tre pastaplater, gjenta prosessen til du har har tre lag med pastaplater. avslutt med ett lag kjøttsaus, ett lag hvit saus, før du tilslutt drysser over de siste 50 g med revet ost. Sett formen midt i ovnen og stek den i ca en halvtime til osten er gyllen. Serveres med en liten salat og noen baguetter.

Lasagne er en av barndommens lørdagsfavoritter. Slår du opp comfort food i min ordbok så får du opp bilde av lasagne. Lag på lag med pasta, kjøttsaus, ostesaus og så enda mer ost på toppen. Det er ikke rart dette er en favoritt hos mange fler enn meg. Dette er oppskriften jeg pleier å bruke når jeg vil ha en enkel og god lasagne.

Har du lyst til å se andre pastaoppskrifter? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Raske hverdagsmiddager som smaker mye er gull verdt. Denne pastaretten med spicy chorizopølse er laget i en fei og den smaker kjempegodt.
Pasta med chorizo, sopp, broccoli og kremet saus
Pasta går det mye av her i huset. Pastaen i seg selv er kjempegod og så blir den bare enda bedre når man lager en god saus eller et godt tilbehør til. Dette er oppskriften på en hverdagsbolognese som går mye kjappere enn orginalen og jeg synes den er kjempegod.
Spaghetti bolognese
Det var tilbud på short ribs hos Anni's Pølsemakeri i Mathallen som er mitt foretrukne sted når jeg skal handle inn kjøtt. Short ribs er den fineste delen av bi-bringen hvor bena fortsatt sitter på. Short ribs er utmerket kjøtt å bruke som grytekjøtt. Kjøttet blir mørt og godt, mens bena gir fantastisk god smak i sausen. Her har jeg brukt short ribs til å lage en italiensk ragu som passer veldig bra til pasta, polenta eller som fyll i en lasagne. Det tar litt tid, men det er ikke mye arbeid.
Pasta med ragu av short ribs
Hjemme hos oss går det veldig mye pasta. Pasta og pesto, spaghetti carbonara, spaghetti bolognese, lasagne osv.. I sommer har det også gått mye av pastasalater. Denne pastasalaten har vært med oss på picnic i parken et par ganger, restene har tvillingene fått med seg i barnehagen neste dag.  
Kremet pastasalat med kylling og chorizo

 

%d bloggers like this: