Currywürst er den ultimate tyske gatematen. Stekt pølse, som regel skjært i skiver og toppet med en varm ketchup tilsatt karri. Gjerne servert med et stykke brød eller et rundstykke til. Currywürsten spiser man gjerne med en tannpirker.

Currywürst

Currywürst er den ultimate tyske gatematen. Stekt pølse, som regel skjært i skiver og toppet med en varm ketchup tilsatt karri. Gjerne servert med et stykke brød eller et rundstykke til. Currywürsten spiser man gjerne med en tannpirker.

Ingredienser (4 pors)

 • 4 ts karripulver
 • 1 ts røkt paprikapulver
 • 1 ts løkpulver
 • 2 ts sambal olek
 • 100 g tomatpure
 • 3 ½ dl vann
 • 1 ts epleeddik
 • 5 dl ketchup
 • 1 ts sukker
 • 1 klype salt
 • 8 stk pølser, jeg foretrekker frankfurter
 • Brød, rundstykke eller baguette
 • Karripulver til topping

Ha karripulver, paprikapulver og løkpulver i en tørr kjele på middels varme, rør litt rundt. Når krydderene har blitt litt ristet og aromaene fra karrien brer seg så har du i sambal olek og tomatpure. La dette surre i noen minutter. Ha i resten av ingrediensene og bland det got. Gi det et oppkok og la det småkoke i 15 minutter. Stek pølsene, del de opp i skiver og hell sausen over pølsene. Avslutt med et dryss karripulver og server med en brødbit.

Currywürst er den ultimate tyske gatematen. Stekt pølse, som regel skjært i skiver og toppet med en varm ketchup tilsatt karri. Gjerne servert med et stykke brød eller et rundstykke til. Currywürsten spiser man gjerne med en tannpirker.

Er du glad i pølser? Trykk på bildene under for komme rett til oppskrifter på spennende tilbehør.

Jeg var nylig innom Aukrust gard og urteri, en biodynamisk gård like utenfor Lom nylig. På gårdsutsalget der kjøpte jeg meg en nydelig knutekål. Og jeg bestemte meg med en gang for at dette skulle bli en coleslaw, eller knutekålslaw for å være mer nøyaktig. Resultatet ble kjempebra.
Knutekålslaw
Agurksalaten er for mange standard tilbehør til kokt laks, det er den for meg også. Men den har så mange andre bruksområder. I Danmark så bruker man den gjerne på pølser og som tilbehør til helstekt kylling, svenskene har den gjerne til kjøttboller.
Agurksalat
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dansk Remoulade
Hvis det stod potetsalat på bordet hjemme da jeg var liten, da var det fest. Den var fast innslag til grillmaten, spekefatet, den stod alltid fremme til jule- og påskefrokosten og den var en essensiell ingrediens til det ultimate festmåltidet hjemme. ”Sommertallerken” som bestod av potetsalat, skiver av roastbiff, stekt sopp, sprøstekt løk, rå løk og nystekte baguetter. Mammas potetsalat er en av barndommens smaker for meg. Her følger mammas oppskrift, med noen modifikasjoner. Mamma bruker lettrømme og Mills majones. Jeg foretrekker å bruke en litt fetere rømme og hjemmelaget majones.
Mammas potetsalat
Dette tror jeg er mitt nye favoritttilbehør, rødløksmarmeladen er så alsidig, den kan brukes til så utrolig mye. Mørk, intens, søt, syrlig og kryddret, her får du nesten hele smaksspektreret i et lite glass. Rødløksmarmelade er kjempegodt tilbehør til pølsa, du kan ha det på ostefatet, den passer supert som topping på posteier, roastbiff, ribbe, stek, biff, du kan ha den på pizza og på mye mye mer.
Rødløksmarmelade

 

 

 

 

%d bloggers like this: