Det er sesong for norsk blomkål, men grunnet det varme og tørre sommeren så har tonnevis med blomkål blitt ødelagt. Blomkål har vært litt vanskelig å få tak i, og du har  måtte regne med å betale mer enn du vanligvis gjør. Nå virker det som situasjonen har normalisert seg litt. Norske epler er også i sesong. Jeg har kombinert disse to ingrediensene og laget denne gode remouladen. Den smaker veldig godt brødskiva, eller som tilbehør til fisk, svin eller kylling.

Remoulade med blomkål og epler

Det er sesong for norsk blomkål, men grunnet det varme og tørre sommeren så har tonnevis med blomkål blitt ødelagt. Blomkål har i høst vært litt vanskelig å få tak i, og du har måtte regne med å betale mer enn du vanligvis gjør. Nå virker det som situasjonen har normalisert seg litt. Norske epler er også i sesong. Jeg har kombinert disse to fantastiske råvarene og laget denne nydelige remouladen. Den smaker veldig godt på brødskiva på noen skiver med skinke, eller som tilbehør til fisk, svin eller kylling.

Ingredienser

Det er sesong for norsk blomkål, men grunnet det varme og tørre sommeren så har tonnevis med blomkål blitt ødelagt. Blomkål har vært litt vanskelig å få tak i, og du har  måtte regne med å betale mer enn du vanligvis gjør. Nå virker det som situasjonen har normalisert seg litt. Norske epler er også i sesong. Jeg har kombinert disse to ingrediensene og laget denne gode remouladen. Den smaker veldig godt brødskiva, eller som tilbehør til fisk, svin eller kylling.

Ha epleeddik, vann og salt i en kjele og gi det et oppkok. Ta kjelen av varmen og hell blomkålen over i laken, la dette stå og trekke i ca 10 minutter. Ha majones, creme fraiche, gressløk, dill og sukker i en bolle. Rør dette sammen, smak til med salt og pepper. Sil laken av blomkålen. Vend eplene og blomkålbukettene inn i sausen. Sett remouladen i kjøleskapet og la den få 10-15 minutter på å samle seg litt. Her har jeg servert den på en skive godt brød og noen skiver med Kolonihagens røkte skinke.

Det er sesong for norsk blomkål, men grunnet det varme og tørre sommeren så har tonnevis med blomkål blitt ødelagt. Blomkål har vært litt vanskelig å få tak i, og du har  måtte regne med å betale mer enn du vanligvis gjør. Nå virker det som situasjonen har normalisert seg litt. Norske epler er også i sesong. Jeg har kombinert disse to ingrediensene og laget denne gode remouladen. Den smaker veldig godt brødskiva, eller som tilbehør til fisk, svin eller kylling.

Har du lyst til å se flere oppskrifter på spennede tilbehør? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dansk remoulade
Dette tror jeg er mitt nye favoritttilbehør, rødløksmarmeladen er så alsidig, den kan brukes til så utrolig mye. Mørk, intens, søt, syrlig og kryddret, her får du nesten hele smaksspektreret i et lite glass. Rødløksmarmelade er kjempegodt tilbehør til pølsa, du kan ha det på ostefatet, den passer supert som topping på posteier, roastbiff, ribbe, stek, biff, du kan ha den på pizza og på mye mye mer.
Rødløksmarmelade
Hummus er stort i store deler av Midt-Østen der denne retten blir brukt i hovedsak som pålegg eller dip. Jeg synes også den er kjempegod som tilbehør til kylling eller grillet kjøtt. Hovedingrediensen i en hummus er kikerter som er full av viktige næringstoffer og den er vegansk hvis det er viktig for deg.
Hummus
Jeg var nylig innom Aukrust gard og urteri, en biodynamisk gård like utenfor Lom nylig. På gårdsutsalget der kjøpte jeg meg en nydelig knutekål. Og jeg bestemte meg med en gang for at dette skulle bli en coleslaw, eller knutekålslaw for å være mer nøyaktig. Resultatet ble kjempebra.
Knutekålslaw
%d bloggers like this: