Denne retten inneholder mange ganske ingredienser, som hver for seg kanskje ikke er så spennende, men sammen så får du en skikkelig god pastarett full av smak. Spaghetti med bønnesaus, svartkål og bakt gresskar bør du prøve.

Spaghetti med bønnesaus, svartkål og bakt gresskar

Denne retten inneholder flere ingredienser, som hver for seg kanskje ikke er så spennende. Men sammen så får du en skikkelig god pastarett full av smak. Spaghetti med bønnesaus, svartkål og bakt gresskar bør du prøve.

Ingredienser (4 pers)

 • 300 g flaskegresskar, skrelt, renset for frø og delt i terninger på 1×1 cm
 • 200 g svartkål, i grove biter (kan erstattes med grønnkål)
 • 400 g pasta
 • 1 boks cannelinibønner
 • 1 fedd hvitløk, revet
 • olivenolje
 • 2 ss hakket bladpersille
 • 1 peperoncini
 • salt & pepper
 • gresskarkjerner, ristet
 • parmesan, revet

Denne retten inneholder mange ganske ingredienser, som hver for seg kanskje ikke er så spennende, men sammen så får du en skikkelig god pastarett full av smak. Spaghetti med bønnesaus, svartkål og bakt gresskar bør du prøve.

Sett ovnen på 200 grader. Ha gresskar i en bolle med 2 ss olivenolje, en klype salt og litt pepper. Bland dette godt slik at alle gresskarbitene blir dekket av olje. Hell dette utover et stekebrett kledt med bakepapir. Bakes midt i ovnen i ca 25 minutter, til gresskarbitene har blitt møre. Kok spaghetti etter anvisning på pakken. Det tar vanligvis ca 10 minutter hvis du bruker tørket pasta. Begynner du nå så er pastaen ferdig omtrent samtidig med sausen. Ha 2 ss olivenolje i en liten kjele, ha i hvitløk og peperoncini, la dette surre i et par minutter.  Ha ¾ av boksen med bønner i en foodprosessor sammen med 2 ss olivenolje, kjør dette til en glatt masse. Blir den for tykk tilsetter du litt mer olje eller litt vann. Hell bønnesausen og de resterende ¼ av bønnene over i kjelen med hvitløken, gi dette et oppkok og la det småputre i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Når det er ett minutt igjen av koketiden på spaghettien har du svartkålen i vannet sammen med pastaen. Ta vare på en kopp med kokevann fra pastaen og sett til side. Sil av vannet fra pastaen. Hell sausen og 1 ss finhakket bladpersille over pastaen og bland dette godt. Blir sausen litt tykk eller tørr, kan du spe i litt av kokevannet fra pastaen som du har tatt vare på. Vend forsiktig inn gresskarterningene. Anrett pastaen pent på et stort fat, dryss over resten av persillen, gresskarkjerner og litt revet parmesan. Avslutt med litt nykvernet pepper og server straks.

Denne retten inneholder mange ganske ingredienser, som hver for seg kanskje ikke er så spennende, men sammen så får du en skikkelig god pastarett full av smak. Spaghetti med bønnesaus, svartkål og bakt gresskar bør du prøve.

Lyst til å se flere pastaretter? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Spagetti med hvitløk og olje, dette er en rett som består av nettopp dette. Spagetti med hvitløk og olivenolje.. og litt til.. Dette er den ultimate fast fooden for meg, og en rett jeg ofte tyr til når konemor jobber kveldsvakt. Det at det går fort betyr på ingen måte at det smaker slikt, dette er en kjempegod rett. Prøv å lage spaghetti aglio e olio du også.
Spaghetti aglio e olio
Raske hverdagsmiddager som smaker mye er gull verdt. Denne pastaretten med spicy chorizopølse er laget i en fei og den smaker kjempegodt.
Pasta med chorizo i fløtesaus
Pasta går det mye av her i huset. Pastaen i seg selv er kjempegod og så blir den bare enda bedre når man lager en god saus eller et godt tilbehør til. Dette er oppskriften på en hverdagsbolognese som går mye kjappere enn orginalen og jeg synes den er kjempegod.
Rask spaghetti bolognese
Dette er skikkelig fast food. Retten består av pasta, i dette tilfellet spaghetti og pesto. Dette er noe av det enkleste man kan lage og noe av det beste som finnes. Lager du pestoen selv, så blir det enda bedre. Trykk her for å se hvordan jeg lager hjemmelaget pesto.
Spaghetti med pesto

 

 

 

 

 

%d bloggers like this: