Croque monsieur er opprinnelig en fransk rett som ble servert som snacks på caféer etc. Brød, med ostesaus, ost og skinke, dette er gode saker.

Croque monsieur

Croque monsieur er opprinnelig en fransk rett, som ble servert som snacks på caféer etc. Grillet brød med ostesaus og røkt skinke, dette er gode saker.

Croque monsieur er opprinnelig en fransk rett som ble servert som snacks på caféer etc. Brød, med ostesaus, ost og skinke, dette er gode saker.

Ingredienser (1 pors)

Croque monsieur er opprinnelig en fransk rett som ble servert som snacks på caféer etc. Brød, med ostesaus, ost og skinke, dette er gode saker.

Sett på stekeovnen på 180 grader og grillfunksjon. Smelt smør i en kjele, ha i mel og bland godt. Tilsett melk, litt og litt under omrøring slik at det ikke blir klumper. Gi sausen et lite oppkok og la det småkoke i noen minutter, rør med jevne mellomrom slik at det ikke brenner seg. Tilsett ost, sennep, worcestershiresaus, tabasco, salt og pepper og bland det godt sammen. Skru ned varmen. Ikke la sausen koke etter at du har tilsatt ost. Legg den ene brødskiven i en stekepanne eller i en ildfast form.  Smør dijonsennep utover den ene skiven, legg på skinke og smør utover 2-3 ss av ostesausen. Legg den andre brødskiven på toppen. Hell over ostesausen. Sett stekepannen/formen inn i ovnen, en rille over midten slik at ostesausen sakte brunes mens smørbrødet blir gjennomvarmt. Mens snadwichen er i ovnen kan du f.eks ta en skje og spise opp restene av sausen som er igjen i kjelen. Når osten begynner å bli gyllen og smørbrødet er varmt i midten er det klart. Kan spises akkurat som den er, men jeg synes det er godt med en liten neve grønn salat ved siden av.

Tips: Legger du et speilegg på toppen får du en croque madamme. Bytter du ut skinken med røkelaks får du en croque norvégien.

Croque monsieur er opprinnelig en fransk rett som ble servert som snacks på caféer etc. Brød, med ostesaus, ost og skinke, dette er gode saker.

Har du lyst på tips til andre småretter, trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Verdens beste biffsmørbrød
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kantarelltoast
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sashimiwraps
Okonomiyaki er noe av det beste jeg vet. Det er en blanding av en omelett og en pannekake, men det finnes ingen regler for hvordan du lager den. Du tar rett og slett det du har lyst på. Derav navnet som betyr noe slik som «det du vil ha». Denne oppskriften er forholdsvis tradisjonell og det er en oppskrift jeg er veldig glad i. Denne retten blir vanligvis servert på egne puber i Japan, tilberedt på en stekeplate på bardisken rett foran kunden. Denne oppskriften er til en pannekake, som holder til middag for en person.
Okonomiyaki
%d bloggers like this: