Lammesesongen er godt i gang og butikkene bugner av lam i alle fasonger. Siden vi er en kjøttdeignasjon, så ble årets første lammerett indiske kjøttboller av lammekjøttdeig. Krydret med varme indiske krydderier, hvitløk, ingefær og koriander så ble dette ordentlig godt. Kjøttbollene ble servert i en indisk saus proppfull av smak og servert sammen med ris, plommechutney, raita og papadums.

Indiske lammeboller

Lammesesongen er godt i gang og butikkene bugner av lam i alle fasonger. Siden vi er en kjøttdeignasjon, ble årets første lammerett her i huset, indiske kjøttboller av lammekjøttdeig. Krydret med varme indiske krydderier, hvitløk, ingefær og koriander så ble dette ordentlig godt. Kjøttbollene ble servert i en indisk saus proppfull av smak og servert sammen med saftanris, plommechutney, raita og papadums.

Lammesesongen er godt i gang og butikkene bugner av lam i alle fasonger. Siden vi er en kjøttdeignasjon, så ble årets første lammerett indiske kjøttboller av lammekjøttdeig. Krydret med varme indiske krydderier, hvitløk, ingefær og koriander så ble dette ordentlig godt. Kjøttbollene ble servert i en indisk saus proppfull av smak og servert sammen med ris, plommechutney, raita og papadums.

Ingredienser (4pors)

Saus

 • 1 ss garam masala
 • ½ ss tandoori masala
 • 3 ss nøytral olje
 • 1 løk, revet
 • 2 fedd hvitløk, revet
 • 1 tommelstor bit med ingefær, revet
 • 1 grønn chili, finhakket
 • 1 ts tomatpuré
 • ½ boks knuste tomater
 • 3 dl vann
 • 1 ½ dl kokosmelk
 • 1 boks kikerter
 • 1 raus neve grovhakket koriander
 • salt & pepper

 

Kjøttboller

 • 400 g lammekjøttdeig
 • ½ ts salt
 • ½ ts garam masala
 • ½ løk, revet
 • 1 ts ingefær, revet
 • 2 fedd hvitløk, revet
 • 2 ss koriander, finhakket
 • 2 ss nøytral olje til steking

Topping

 • mandelspon
 • koriander, grovhakket
 • granateple

Tilbehør

 • ris, kokt etter anvisning
 • raita
 • chutney
 • papadums

Lammesesongen er godt i gang og butikkene bugner av lam i alle fasonger. Siden vi er en kjøttdeignasjon, så ble årets første lammerett indiske kjøttboller av lammekjøttdeig. Krydret med varme indiske krydderier, hvitløk, ingefær og koriander så ble dette ordentlig godt. Kjøttbollene ble servert i en indisk saus proppfull av smak og servert sammen med ris, plommechutney, raita og papadums.

Begynn med sausen, da får den tid til å kose seg på komfyren mens du lager kjøttbollene og eventuelt tilbehør. Ha garam masala og tandoori masala i en middels varm gryte, la dette riste litt, til det begynner å lukte skikkelig av krydderet. Pass på så det ikke brenner seg. Ha i olje og bland dette godt sammen med krydderet. Tilsett løk, hvitløk, ingefær og chili. La dette surre i et par minutter under omrøring. Ha i tomatpuré, rør litt rundt og la det surre i et par minutter til. Hell over knuste tomater, vann og kokosmelk. Rør rundt og la dette få et lite oppkok, skru ned varmen og la det stå og småputre. Ha kjøttdeigen i en bolle, ha i salt og bland dette godt. Tilsett resten av ingrediensene til kjøttbollene rør dette sammen. Trill kjøttboller på størrelse med en bordtennisball. Ha olje i en varm panne, brun kjøttbollene i et par minutter på hver side. Ha de over i sausen og la de trekke i sausen i ca 10 minutter. 2-3 minutter før servering tilsetter du kikertene og koriander. Når kikertene er varme så er det klart til servering. Ha kjøttbollene og sausen over på et serveringsfat. Dryss over rikelig med grovhakket koriander, mandelspon og noen granateplefrø.

Tips: jeg bruker en måleskje til kaffe når jeg triller kjøttbollene, da får jeg fin størrelse på de og alle blir like store.

Lammesesongen er godt i gang og butikkene bugner av lam i alle fasonger. Siden vi er en kjøttdeignasjon, så ble årets første lammerett indiske kjøttboller av lammekjøttdeig. Krydret med varme indiske krydderier, hvitløk, ingefær og koriander så ble dette ordentlig godt. Kjøttbollene ble servert i en indisk saus proppfull av smak og servert sammen med ris, plommechutney, raita og papadums.

Har du lyst til å se flere indiskinspirerte retter? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Indisk grønnsakscurry med kokosris
Daal er en indisk suppe eller stuing, stort sett basert på linser, men den kan også inneholder erter eller eller bønner. I denne oppskriften har jeg brukt byggryn. Det ble veldig godt.
Daal med byggryn
Kylling tikka masala er en veldig populær indisk rett. Denne enkle versjonen smaker masse og du lager den i en fei.
Kylling tikka masala

 

 

 

 

%d bloggers like this: