Vi er midt i den norske eplesesongen, og du får tak i fantastiske epler overalt om dagen. Jeg fikk tak i noen kjempefine epler på min lokale matbutikk. Av disse lagde jeg denne klassikeren. Tilslørte bondepiker, men for å gjøre den litt annerledes, tilsatte jeg kandisert og syltet ingefær.

Tilslørte bondepiker med en liten vri

Vi er midt i den norske eplesesongen, og du får tak i fantastiske epler overalt om dagen. Jeg fikk tak i noen kjempefine epler på min lokale matbutikk. Av disse lagde jeg denne klassikeren. Tilslørte bondepiker, men for å gjøre den litt annerledes, tilsatte jeg kandisert og syltet ingefær.

Vi er midt i den norske eplesesongen, og du får tak i fantastiske epler overalt om dagen. Jeg fikk tak i noen kjempefine epler på min lokale matbutikk. Av disse lagde jeg denne klassiske desserten. Tilslørte bondepiker, men for å gjøre den litt annerledes, tilsatte jeg kandisert og syltet ingefær.

Ingredienser (4 pors)

 • 5 stk epler, i terninger (bruk norske epler i sesong)
 • 20 g kandisert og syltet ingefær, finhakket (dette får du tak i på store supermarkeder eller i grønnsakssjappene)
 • 0,5 dl brunt sukker
 • 1 ss brun farin
 • 0,5 dl vann
 • 1 ts sitronsaft
 • 2 ss smør
 • ½ dl panko (Japansk brødrasp. Du får tak i det i de fleste supermarkeder. Kan fint erstattes med vanlig rasp)
 • ½ dl havregryn
 • ½ dl mandelspon
 • 2 ss smør
 • 1 ts kanel
 • 2 dl kremfløte,
 • ½ vaniljestang, frø
 • 1 dl creme fraiche
 • 10 mynteblader, finsnittet (kan sløyfes)

Vi er midt i den norske eplesesongen, og du får tak i fantastiske epler overalt om dagen. Jeg fikk tak i noen kjempefine epler på min lokale matbutikk. Av disse lagde jeg denne klassiske desserten. Tilslørte bondepiker, men for å gjøre den litt annerledes, tilsatte jeg kandisert og syltet ingefær.

Ha epler, vann, halvparten av sukkeret og brun farin i en kjele. Gi det et oppkok og la det småkoke til eplene er møre og begynner å bli til mos. Ta mosen av platen og sett det til avkjøling. Smelt smør og resten av sukkeret i en middels varm stekepanne. Ha i rasp, mandelspon og havregryn. La dette surre i pannen til det tar farge og begynner å bli sprøtt. Pass på, sukker brenner seg lett. Dryss over kanel og avkjøl. Ha kremfløte og vaniljefrø i en bolle. Pisk dette til en stiv krem, vend inn creme fraiche. Finn frem fire fine glass. Nå skal alt monteres lag på lag. Ha krem i bunnen, legg ett lag med eplemos over kremen og dryss over havregrynblanding. Kjør to runder av dette i hvert glass. Avslutt med å drysse over litt finsnittede mynteblader.

Vi er midt i den norske eplesesongen, og du får tak i fantastiske epler overalt om dagen. Jeg fikk tak i noen kjempefine epler på min lokale matbutikk. Av disse lagde jeg denne klassiske desserten. Tilslørte bondepiker, men for å gjøre den litt annerledes, tilsatte jeg kandisert og syltet ingefær.

Har du lyst til å se på andre desserter? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Solbær er nok mitt favorittbær og de er i sesong nå. Jeg bestilte en kurv med kjempefine bær fra dyrket.no nylig. Jeg bestilte også en kartong med tjukkmelk, dette laget jeg en tjukkmelkspudding av og solbærene laget jeg en kompott av.
Tjukkmelkspudding med solbærkompott

 

Skal du unne deg noe godt til frokosten så gjør du klokt i å lage arme riddere. Det går kjapt, det er enkelt og det er veldig godt.
Arme riddere

 

%d bloggers like this: