Norske plommer er i sesong, og du finner fine plommer stort sett over alt om dagen. Jeg er så heldig at jeg har gode venner som har frukttrær på hytta. Jeg fikk for litt siden levert en stor pose med plommer på døren. Av disse lagde jeg en kjempegod plommechutney. 

Plommechutney

Norske plommer er i sesong, og du finner fine plommer stort sett over alt om dagen. Jeg er så heldig at jeg har gode venner som har frukttrær på hytta. Jeg fikk for litt siden levert en stor pose med plommer på døren. Av disse lagde jeg en kjempegod plommechutney. Chutney er perfekt tilbehør til indisk mat. Du kan også servere den på ostefatet.

Ingredienser

  • 600 g plommer, delt i to og uten stein
  • 6 ss eplecidereddik
  • 2 røde chili, finhakket
  • 2 kanelstenger
  • 40g syltet ingefær, finhakket
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • 200 g brun farin
Norske plommer er i sesong, og du finner fine plommer stort sett over alt om dagen. Jeg er så heldig at jeg har gode venner som har frukttrær på hytta. Jeg fikk for litt siden levert en stor pose med plommer på døren. Av disse lagde jeg en kjempegod plommechutney. 
Indisk bakt blomkål med plommechutney

Ha alle ingrediensene bortsett fra farin i en kjele. Gi det et oppkok og la det småkoke i 15-20 minutter til plommene begynner å gå delvis i oppløsning. Ha i farinog la det koke inn, til det har tyknet litt. Helles over i varme, sterile og lufttette glass. Sett på lokk og avkjøl i romtemperatur. Oppbevares mørkt og kjølig.

Norske plommer er i sesong, og du finner fine plommer stort sett over alt om dagen. Jeg er så heldig at jeg har gode venner som har frukttrær på hytta. Jeg fikk for litt siden levert en stor pose med plommer på døren. Av disse lagde jeg en kjempegod plommechutney. 
Indiske lammeboller med plommechutney, safranris, raita og papadums

Har du lyst til å se oppskrifter på annet spennende tilbehør? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Jeg var nylig innom Aukrust gard og urteri, en biodynamisk gård like utenfor Lom nylig. På gårdsutsalget der kjøpte jeg meg en nydelig knutekål. Og jeg bestemte meg med en gang for at dette skulle bli en coleslaw, eller knutekålslaw for å være mer nøyaktig. Resultatet ble kjempebra.
Knutekålslaw
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Remoulade
Hummus er stort i store deler av Midt-Østen der denne retten blir brukt i hovedsak som pålegg eller dip. Jeg synes også den er kjempegod som tilbehør til kylling eller grillet kjøtt. Hovedingrediensen i en hummus er kikerter som er full av viktige næringstoffer og den er vegansk hvis det er viktig for deg.
Hummus
%d