Jeg elsker norsk tradisjonsmat og kjøttpudding har alltid vært en av favorittene. Servert sammen med kokte poteter, dampede grønnsaker, brun saus og tyttebærsyltetøy så har du en middag som roper tradisjon og søndag.

Kjøttpudding med brun saus

Jeg elsker norsk tradisjonsmat og kjøttpudding har alltid vært en av favorittene. Servert sammen med kokte poteter, dampede grønnsaker, brun saus og tyttebærsyltetøy så har du en middag som roper tradisjon og søndag. Kjøttpudding er veldig barnevennlig og du kan variere stort med saus og tilbehør. Prøv tomatsaus og spaghetti for eksempel.

Jeg elsker norsk tradisjonsmat og kjøttpudding har alltid vært en av favorittene. Servert sammen med kokte poteter, dampede grønnsaker, brun saus og tyttebærsyltetøy så har du en middag som roper tradisjon og søndag.

Kjøttpudding (4 porsjoner + rester)

 • 800 g kjøttdeig
 • 2 ts salt
 • 4 ss potetmel
 • ½ ts pepper
 • ½ ts muskat, revet
 • 1 gul løk, revet
 • 1 ss kruspersille, finhakket
 • 4 dl melk

Brun saus

 • 2 ss smør
 • 2 ss hvetemel
 • 1/2 l buljong
 • salt & pepper
 • sukkerkulør

Jeg elsker norsk tradisjonsmat og kjøttpudding har alltid vært en av favorittene. Servert sammen med kokte poteter, dampede grønnsaker, brun saus og tyttebærsyltetøy så har du en middag som roper tradisjon og søndag.

Sett ovnen på 180 grader. Ha kjøttdeig og salt i en bolle, bruk gjerne en kjøkkenmaskin om du har. Kjør dette på middels hastighet til kjøttdeigen har blitt en seig masse. Tilsett potetmel, pepper, muskat, løk og persille og kjør dette til alt er blandet godt sammen. Spe i litt melk av gangen under omrøring. Hell røren over i en smurt brødform eller lignende. Sett formen i et varm vannbad. Jeg bruker å sette brødformen i en større ildfast form. Stek kjøttpuddingen i ca 60 minutter. Mens puddingen står i ovnen begynner du på sausen. Smelt smør i en kjele og ha i melet. Brun mel og smør på svak varme under omrøring. Når blandingen er lysebrun og tilsetter du kraften under omrøring. Gi dette et oppkok og la det småkoke i 10 minutter. Smakes til med salt og pepper. Tilsett noen dråper sukkerkulør for å få sausen skikkelig brun. Server kjøttpuddingen med dampede grønnsaker, kokte poteter og tyttebærsyltetøy.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har du lyst til å se flere oppskrifter med kjøttdeig? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Albóndigas er spanske kjøttboller, og et vanlig syn når man får servert tapas. I denne varianten har jeg blandet inn finhakket chorizo i kjøttdeigen, som en liten snarvei til smakfulle kjøttboller. Kjøttbollene serveres i en smakfull og småspicy tomatsaus.
Albóndigas – Spanske kjøttboller
Intet karbonadesmørbrød uten karamellisert løk. Du kan bruke det til andre ting også som for eksempel topping på pølser, til biff, til klassikeren seibiff med løk.
Karbonader
Lasagne er en av barndommens lørdagsfavoritter. Slår du opp comfort food i min ordbok så får du opp bilde av lasagne. Lag på lag med pasta, kjøttsaus, ostesaus og så enda mer ost på toppen. Det er ikke rart dette er en favoritt hos mange fler enn meg. Dette er oppskriften jeg pleier å bruke når jeg vil ha en enkel og god lasagne.
Lasagne
Thaimat er hyggelig mat. Her har du en oppskrift på en rask wok som smaker Thailand. Denne woken med spinat, vårløk, sukkererter og kjøttdeig er veldig god!
Rask Thaiwok med kjøttdeig
%d bloggers like this: