Er du glad rask, digg og enkel mat? Woking er en genial måte å lage mat på, og du kan variere i det uendelige. Bruk de grønnsakene du har, eller de grønnsakene du liker best. Tilsett litt kjøtt, eller lage den vegetar. Vend inn ris eller nudler, eller server dette som tilbehør. Nesten alt kan wokes og du trenger slettes ingen wok for å woke. Bruk en stor stekepanne med høye kanter eller en gryte. Her er en standard variant med en saus basert på østerssaus. En smak du sikkert kjenner igjen.

Rask kyllingwok med nudler

Er du glad rask, digg og enkel mat? Woking er en genial måte å lage mat på, og du kan variere i det uendelige. Bruk de grønnsakene du har, eller de grønnsakene du liker best. Tilsett litt kjøtt, eller lage den vegetar. Vend inn ris eller nudler, eller server dette som tilbehør. Nesten alt kan wokes og du trenger slettes ingen wok for å woke. Bruk en stor stekepanne med høye kanter eller en gryte. Her er en standard variant med en saus basert på østerssaus. En smak du sikkert kjenner igjen.

 Ingredienser (4 pors)

 • 230 g kyllingbryst, delt i strimler
 • 200 g gulrot, i tynne skiver
 • 200 g broccoli, delt i små buketter
 • 1 stk rød paprika, delt i strimler
 • 1 rødløk, delt i strimler
 • 150 g sukkererter, delt i strimler
 • 2 dl østerssaus
 • 1 ss hoisinsaus
 • 1 ss soyasaus
 • 300 g nudler, forkokt
 • 1 neve spinat
 • pepper

Er du glad rask, digg og enkel mat? Woking er en genial måte å lage mat på, og du kan variere i det uendelige. Bruk de grønnsakene du har, eller de grønnsakene du liker best. Tilsett litt kjøtt, eller lage den vegetar. Vend inn ris eller nudler, eller server dette som tilbehør. Nesten alt kan wokes og du trenger slettes ingen wok for å woke. Bruk en stor stekepanne med høye kanter eller en gryte. Her er en standard variant med en saus basert på østerssaus. En smak du sikkert kjenner igjen.

Stek kyllingbitene på begge sider, i en panne med litt olje, på høy varme. Plukk ut kyllingen og sett den til side. Ha gulrøtter i pannen og la dette surre i noen minutter. Tilsett broccoli, paprika og rødløk og la dette surre i noen minutter til og tilsett sukkerertene. Grønnsakene skal fortsatt være litt crunchy, men de skal ikke føles råe. Hell over østerssaus, hoisinsaus og soyasaus og bland godt. Vend inn nudlene og spinaten. Smak til med pepper og eventuelt mer soyasaus. Dryss over vårløken tilslutt.

Er du glad rask, digg og enkel mat? Woking er en genial måte å lage mat på, og du kan variere i det uendelige. Bruk de grønnsakene du har, eller de grønnsakene du liker best. Tilsett litt kjøtt, eller lage den vegetar. Vend inn ris eller nudler, eller server dette som tilbehør. Nesten alt kan wokes og du trenger slettes ingen wok for å woke. Bruk en stor stekepanne med høye kanter eller en gryte. Her er en standard variant med en saus basert på østerssaus. En smak du sikkert kjenner igjen.

Har du lyst til å se flere oppskrifter på asiatiskinspirert mat? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Thaimat er hyggelig mat. Her har du en oppskrift på en rask wok som smaker Thailand. Denne woken med spinat, vårløk, sukkererter og kjøttdeig er veldig god!
Rask thaiwok
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Thaicurry med laks
Søte, litt spicy og klissete kyllinglår med asiatiske smaker. Servert med en liten kålsalat og litt ris er et skikkelig smakfullt festmåltid som du lager ganske så raskt.
Klissete asiatiske kyllinglår med kålsalat

 

 

 

%d