Tortilla Española, tortilla de patatas eller rett og slett spansk potetomelett.  Kjært barn har mange navn. Denne omeletten inneholder egg, potetskiver og løk. Det er en ganske beskjeden liten rett, men den blir allikevel veldig smakfull. Du finner den på stort sett alle steder der det blir servert tapas. Det er ikke så rart, for den er veldig god.

Tortilla Española – Spansk potetomelett

Tortilla Española, tortilla de patatas eller rett og slett spansk potetomelett.  Kjært barn har mange navn. Denne omeletten inneholder egg, potetskiver og løk. Det er en ganske beskjeden liten rett, men den blir allikevel veldig smakfull. Du finner den på stort sett alle steder der det blir servert tapas. Det er ikke så rart, for den er veldig god.

Ingredienser

  • 300 g poteter, delt i 1 cm tykke skiver
  • ½ gul løk, i tynne skiver
  • 4 egg
  • ¼ ts salt
  • ½ ts pepper
  • olivenolje til steking

Tortilla Española, tortilla de patatas eller rett og slett spansk potetomelett.  Kjært barn har mange navn. Denne omeletten inneholder egg, potetskiver og løk. Det er en ganske beskjeden liten rett, men den blir allikevel veldig smakfull. Du finner den på stort sett alle steder der det blir servert tapas. Det er ikke så rart, for den er veldig god.

Kok opp vann i en kjele og ha i potetene. Kok de nesten møre. Jeg brukte nypoteter, da tok det cirka 10 minutter. Slå av vannet og damp de tørre. Ha godt med olivenolje i en stekepanne og ha i løken, denne skal surre på middels svak varme i ca 10 minutter slik at løken blir bland og faller litt sammen. Når løken er klar vender du forsiktig inn potetene slik at du får poteter og løk lagvis. Ha egg, salt og pepper i en bolle og visp til du får en homogen masse. Hell eggene over potetene og stek omeletten på middels varme i ca 15 minutter til den har satt seg. Tar det for lang tid kan du legge et lokk over stekepannen for å hjelpe til litt.

Tips: Vil du ikke lage hele tapasbordet, kan du steke litt chorizo og rosmarin sammen med løken så har du en kjempegod omelett som du kan servere sammen med godt brød og en salat.

Albóndigas er spanske kjøttboller, og et vanlig syn når man får servert tapas. I denne varianten har jeg blandet inn finhakket chorizo i kjøttdeigen, som en liten snarvei til smakfulle kjøttboller. Kjøttbollene serveres i en smakfull og småspicy tomatsaus.

Har du lyst til å se se flere oppskrifter på tapas og andre småretter? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Patatas bravas er en god liten spansk smårett (tapa) som man får servert på barer rundt om i Spania. Retten består av potetbiter, stekt i olje og servert med en saus som stort sett inneholder enten paprika, tomater eller begge deler, litt avhengig av hvor i Spania du får den servert. Jeg synes det blir best når jeg bruker begge deler. Noen steder får man den også servert med aioli i tillegg.
Patatas bravas
Albóndigas er spanske kjøttboller, og et vanlig syn når man får servert tapas. I denne varianten har jeg blandet inn finhakket chorizo i kjøttdeigen, som en liten snarvei til smakfulle kjøttboller. Kjøttbollene serveres i en smakfull og småspicy tomatsaus.
Albóndigas – Spanske kjøttboller
Hummus er stort i store deler av Midt-Østen der denne retten blir brukt i hovedsak som pålegg eller dip. Jeg synes også den er kjempegod som tilbehør til kylling eller grillet kjøtt. Hovedingrediensen i en hummus er kikerter som er full av viktige næringstoffer og den er vegansk hvis det er viktig for deg.
Hummus
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sashimiwraps

 

%d bloggers like this: