Her kommer en rask liten hverdagsdessert. Eplepai, laget på noen og tyve minutter.  2-3 minutter med lett arbeid, resten av tiden er paien i ovnen og du kan gå rundt og glede deg til paien er klar. Siden det er sesong for norske epler så bør du selvsagt bruke de.

Superraske eplepaier

Her kommer en rask liten hverdagsdessert. Eplepai, laget på noen og tyve minutter.  To-tre minutter med lett arbeid, resten av tiden er paien i ovnen og du kan gå rundt og glede deg til paien er klar. Siden det er sesong for norske epler så bør du selvsagt bruke disse.

Her kommer en rask liten hverdagsdessert. Eplepai, laget på noen og tyve minutter.  2-3 minutter med lett arbeid, resten av tiden er paien i ovnen og du kan gå rundt og glede deg til paien er klar. Siden det er sesong for norske epler så bør du selvsagt bruke de.

Ingredienser (4 stk)

  • 4 butterdeigsplater, tinte
  • 2 epler, uten skall, kjerner og delt i skiver.
  • 4 ts brun farin
  • kanel
  • flaksalt
  • 120 g smør, delt i 4 klumper
  • 1 egg
  • brunt sukker

Her kommer en rask liten hverdagsdessert. Eplepai, laget på noen og tyve minutter.  2-3 minutter med lett arbeid, resten av tiden er paien i ovnen og du kan gå rundt og glede deg til paien er klar. Siden det er sesong for norske epler så bør du selvsagt bruke de.

Her kommer en rask liten hverdagsdessert. Eplepai, laget på noen og tyve minutter.  2-3 minutter med lett arbeid, resten av tiden er paien i ovnen og du kan gå rundt og glede deg til paien er klar. Siden det er sesong for norske epler så bør du selvsagt bruke de.

Sett ovnen på 190 grader varmluft. Legg butterdeigsplatene på et stekebrett med bakepapir. Fordel epleskivene utover hver av butterdeigsplatene. Legg eplene litt til siden for midten av hver plate. Ha en teskje brun farin på toppen av hvert eple. Dryss over en liten klype kanel, en liten klype salt og legg til slutt på en klatt smør, gjenta dette på alle paiene. Fold deigen over og trykk ned kantene med en gaffel. Visp sammen ett egg, pensle paiene med dette og avslutt med et lite dryss brunt sukker. Bakes midt i ovnen i 18-20 minutter, til paiene har fått fin farge. Avkjøles på rist før du spiser de. De er farlig varme når de kommer ut av ovnen, de smaker dessuten bedre når de er litt lune. Serveres med litt pisket krem eller en kule vaniljeis

Her kommer en rask liten hverdagsdessert. Eplepai, laget på noen og tyve minutter.  2-3 minutter med lett arbeid, resten av tiden er paien i ovnen og du kan gå rundt og glede deg til paien er klar. Siden det er sesong for norske epler så bør du selvsagt bruke de.

Har du lyst til å se flere oppskrifter på desserter og andre søtsaker? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Solbær er nok mitt favorittbær og de er i sesong nå. Jeg bestilte en kurv med kjempefine bær fra dyrket.no nylig. Jeg bestilte også en kartong med tjukkmelk, dette laget jeg en tjukkmelkspudding av og solbærene laget jeg en kompott av.
Tjukkmelkspudding med solbærkompott
Denne oppskriften er mammas gode gamle oppskrift på krydderkake, hvor jeg kun har tilsatt revne gulrøtter og laget en glasur. Og vips så ble det en gulrotkake. Veldig enkelt og ikke minst veldig godt. 
Gulrotkake
Vi er midt i den norske eplesesongen, og du får tak i fantastiske epler overalt om dagen. Jeg fikk tak i noen kjempefine epler på min lokale matbutikk. Av disse lagde jeg denne klassikeren. Tilslørte bondepiker, men for å gjøre den litt annerledes, tilsatte jeg kandisert og syltet ingefær.
Tilslørte bondepiker med en liten vri
%d