Pizza er noe av det beste som finnes. Det at du kan ha absolutt hva som helst på en pizza, gjør at du kan spise en ny pizza hver dag resten av ditt liv, uten å spise den samme to ganger. Pizza i prinsippet bare en brøddeig med topping, altså en en brødskive med pålegg. Så da vil jeg gjerne slå et slag for pizza til frokost. Her er en variant med egg, bacon, saftige tomater og litt spinat. 

Frokostpizza med egg og bacon

Pizza er noe av det beste som finnes. Det at du kan ha absolutt hva som helst på en pizza, gjør at du kan spise en ny pizza hver dag resten av ditt liv, uten å spise den samme to ganger. Pizza i prinsippet bare en brøddeig med topping, altså en en brødskive med pålegg. Så da vil jeg gjerne slå et slag for pizza til frokost. Her er en variant med egg, bacon, saftige tomater og litt spinat.

Ingredienser (4 porsjonspizzaer)

 • 400 g hvetemel
 • 1 ts salt
 • ½ pakke gjær
 • 2 ¼ dl vann
 • 4 ss olivenolje
 • 1 ts rødvinseddik
 • 4 never fersk spinat
 • 8 skiver bacon, hver skive delt i tre
 • 20 stk cherrytomater, delt i to
 • 4 egg
 • salt & pepper
 • friske urter, jeg brukte karse. Gressløk, persille, basilikum er like godt.

Pizza er noe av det beste som finnes. Det at du kan ha absolutt hva som helst på en pizza, gjør at du kan spise en ny pizza hver dag resten av ditt liv, uten å spise den samme to ganger. Pizza i prinsippet bare en brøddeig med topping, altså en en brødskive med pålegg. Så da vil jeg gjerne slå et slag for pizza til frokost. Her er en variant med egg, bacon, saftige tomater og litt spinat. 

Bland salt og mel godt. Smuldre gjæren over og hell i vann, olje og eddik. Dette skal eltes, bruk kjøkkenmaskin med eltekrok. Eltes i ca 15 minutter til deigen begynner å bli elastisk. Dekk bollen med plast og la den heve i ca 1-1 ½ time til deigen har hevet til ca dobbel størrelse. Hvelv deigen ut av bollen, del den i fire like store emner, form disse til runde boller og la de hvile under litt plastfolie på benken i ca 30 minutter. Sett ovnen på varmluft og grill på maks varme (hos meg er dette 250 grader) og hvis du er så heldig at du har en pizzastein så setter du denne inn på øverste eller nest øverste rille. Etter en halvtime starter du utbakingen. Trykk deigen utover til du får en oval pizzabunn som er ca 1-1 ½ cm tykk. Legg en neve spinat utover bunnen. Kakk egget i midten av pizzaen.  Spre cherrytomatene utover og avslutt med å legge på baconskivene.  Gjenta prosessen på alle pizzaene. Stekes i 7-8 minutter til deigen er gyllen og egget har satt seg. Gi pizzaene et dryss med salt, nykvernet pepper og litt  friske urter.

Tips: Sett deigen dagen før hvis du ikke er en morgenfugl. Oppbevar deigen i kjøleskapet over natten og ta den ut når du våkner.

Tips 2: har du laget pizza og har deigrester til overs, spar på det. Putt deigen i en plastpose og legg den i kjøleskapet og bruk den dagen etter. Da er veien til frokostpizzaen enda kortere.

Pizza er noe av det beste som finnes. Det at du kan ha absolutt hva som helst på en pizza, gjør at du kan spise en ny pizza hver dag resten av ditt liv, uten å spise den samme to ganger. Pizza i prinsippet bare en brøddeig med topping, altså en en brødskive med pålegg. Så da vil jeg gjerne slå et slag for pizza til frokost. Her er en variant med egg, bacon, saftige tomater og litt spinat. 

Har du lyst til å se oppskrifter på flere pizzaer? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Pizza med poteter er en av mine favorittpizzaer. Sammen med den gode røkte osten Scamorza og litt rosmarin så er dette en nær perfekt pizza.  Prøv å lag den selv. Scamorza er en italiensk ferskost som ligner veldig på mozzarella, den er litt tørrere som gjør den bedre egnet som pizzaost en den vanlige mozzarellaen. Den er dessuten røkt, som gir den en smak som passer perfekt sammen med poteter. Den kan være litt vrien å få tak i, spør din lokale ostebutikk. Får du ikke tak i den så erstatter du den bare med en annen ost du liker.
Pizza med poteter
Jeg blir aldri lei av pizza, det at du kan variere en pizza i det uendelige gjør at du kan spise en ny pizza hver dag resten av ditt liv. Denne varianten med Västerbottenost, som er min absolutte favorittost og rognkjeksrogn, synes jeg definitivt du bør lage og spise mer enn en gang. Det høres litt merkelig ut med rogn på pizza, men det smaker helt fantastisk. Jeg lover! Denne oppskriften gir deig til 4 pizzaer, så kan du variere litt. Det er ingen grunn til å lage fire like pizzaer.
Pizza med Västerbottenost og rognkjeksrogn
Flammkuchen eller Tarte Flambée er en pizza som stammer fra Alsace, grenseområdene mellom Tyskland og Frankrike. Den mest kjente varianten består av pizzabunn, løk, flesk og rømme, men det har dukket opp utallige varianter med tiden. Blandt annet denne hvor vi nok en gang jukser med å bruke libabrød som pizzabunn.
Tarte Flambée med juksebunn
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Juksepizza med pulled pork

 

%d bloggers like this: