Smakfull, mektig og varm, jegergryte er en gryte for mørke høstkvelder. Jeg har brukt kjøttdeig, for å få maten raskt ferdig. Men du kan bruke alle typer kjøtt. Tilpass koketiden etter hva slags kjøtt du bruker.

Jegergryte

Smakfull, mettende og varm, jegergryte er en gryte for mørke høstkvelder. Jeg har brukt kjøttdeig, for å få maten raskt ferdig. Men du kan bruke alle typer kjøtt. Tilpass koketiden etter hva slags kjøtt du bruker.

Smakfull, mektig og varm, jegergryte er en gryte for mørke høstkvelder. Jeg har brukt kjøttdeig, for å få maten raskt ferdig. Men du kan bruke alle typer kjøtt. Tilpass koketiden etter hva slags kjøtt du bruker.

Ingredienser (4 pors)

 • 400 g kjøttdeig
 • 100 g bacon
 • 2-3 sjalottløk, finsnittet
 • 200 g sopp, delt i båter
 • 3-4 stilker timian.
 • 5 stk einebær, finhakket
 • ½ l mørk kjøttkraft
 • 1 beger crème fraîche
 • 4 skiver brunost
 • salt & pepper
 • sukkerkulør
 • 3 ss tyttebær

 

Ha bacon i en middels varm gryte. Brun baconet lett, det skal ikke bli sprøtt. Ta ut baconet og ha i kjøttdeigen. Hakk kjøttdeigen i mindre biter og brun det. Ha i løk, sopp, timian, einebær og en liten klype salt. Surr dette i noen minutter til løken blir myk og soppen har begynt å krympe. Hell over kraft og crème fraîche, rør dette inn. Gi dette et oppkok og la det småkoke under lokk i 10-12 minutter. Ha i noen dråper sukkerkulør og smak til med salt og pepper. Rett før servering rører du inn tyttebær. Serveres gjerne med dampede grønnsaker og en potetmos.

Smakfull, mektig og varm, jegergryte er en gryte for mørke høstkvelder. Jeg har brukt kjøttdeig, for å få maten raskt ferdig. Men du kan bruke alle typer kjøtt. Tilpass koketiden etter hva slags kjøtt du bruker.

Har du lyst til å se flere retter som passer en høstkveld? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Lapskaus er ordentlig norsk tradisjonskost og egentlig noe man kanskje forbinder med høsten. Men i dag er det ruskevær i Oslo så da lager vi denne klassikeren.
Brun lapskaus
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pølselapskaus
Blomkålsuppe er en veldig god suppe som du lager veldig raskt. Med litt knasende topping blir suppen fullkommen.
Blomkålsuppe
Det var tilbud på short ribs hos Anni's Pølsemakeri i Mathallen som er mitt foretrukne sted når jeg skal handle inn kjøtt. Short ribs er den fineste delen av bi-bringen hvor bena fortsatt sitter på. Short ribs er utmerket kjøtt å bruke som grytekjøtt. Kjøttet blir mørt og godt, mens bena gir fantastisk god smak i sausen. Her har jeg brukt short ribs til å lage en italiensk ragu som passer veldig bra til pasta, polenta eller som fyll i en lasagne. Det tar litt tid, men det er ikke mye arbeid.
Pasta med ragu av short ribs
%d bloggers like this: