Er du fysen på noe snacks? Hotwings eller Buffalo Wings om du vil, er ypperlig snacks. Enten som en liten middagsrett, eller som snacks foran TVen en fredags kveld. For å spice opp disse kyllingvingene har jeg brukt Habanero som er en sterk chilisaus fra Sterk Saus. For å få en forfriskende kontrast til det sterke fra hotwingsene, har jeg laget en dipp av crème fraîche og blåmuggost.

Hotwings med Sterk Saus

[annonse] Er du fysen på noe snacks? Hotwings eller Buffalo Wings om du vil, er ypperlig snacks. Enten som en liten middagsrett, eller som snacks foran TVen en fredags kveld. For å spice opp disse kyllingvingene har jeg brukt Habanero som er en sterk chilisaus fra Sterk Saus. For å få en forfriskende kontrast til det sterke fra hotwingsene, har jeg laget en dipp av crème fraîche og blåmuggost.

Er du fysen på noe snacks? Hotwings eller Buffalo Wings er ypperlig snacks. Enten som en liten middagsrett, eller som snacks foran TVen en fredags kveld. For å spice opp disse kyllingvingene har jeg brukt Habanero som er en sterk chilisaus fra Sterk Saus. For å få en kontrast til det sterke fra hotwingsene har jeg laget en dipp av crème fraîche og blåmuggost.

Ingredienser (1 pors)

 • 10 stk kyllingvinger
 • 3 ss honning
 • 2 ss rødvinseddik
 • 2 ss Habanero fra Sterk Saus (juster mengde etter hvor sterkt du vil ha det)
 • 1 ss dijonsennep
 • 1 ss vann
 • 1 ts worcestershiresaus
 • 150 g blåmuggost, smuldret opp i småbiter
 • 150 g crème fraîche
 • 2 ss majones
 • 1/2 hvitløksfedd, revet
 • ½ ss finhakket persille
 • 1 ts sitronsaft
 • nøytral olje, jeg bruker rapsolje
 • salt & pepper
 • stangselleri

Er du fysen på noe snacks? Hotwings eller Buffalo Wings er ypperlig snacks. Enten som en liten middagsrett, eller som snacks foran TVen en fredags kveld. For å spice opp disse kyllingvingene har jeg brukt Habanero som er en sterk chilisaus fra Sterk Saus. For å få en kontrast til det sterke fra hotwingsene har jeg laget en dipp av crème fraîche og blåmuggost.

Sett ovnen på 180 grader. Vend kyllingvingene inn i litt olje og dryss over salt og pepper. Spre vingene utover et stekebrett. Stekes i 25 minutter. Mens vingene er i ovnen begynner du på sausen. Ha eddik, Habanero, honning, sennep og vann i en liten kjele. Bland godt og gi det et oppkok, la det småkoke til sausen har blitt tykk og seig. Ha blåmuggosten over i en bolle, ha i crème fraîche, hvitløk, persille og sitronsaft.  Bland dette godt sammen og smak til med salt og pepper. Ha kyllingvingene over i den klissete chilisausen og vend de godt inn slik at alle vingene blir godt dekket av sausen. Ha kyllingenvingene over i en serveringsbolle. Serveres med blåmuggostdippen og stangselleri på siden.

Er du fysen på noe snacks? Hotwings eller Buffalo Wings er ypperlig snacks. Enten som en liten middagsrett, eller som snacks foran TVen en fredags kveld. For å spice opp disse kyllingvingene har jeg brukt Habanero som er en sterk chilisaus fra Sterk Saus. For å få en kontrast til det sterke fra hotwingsene har jeg laget en dipp av crème fraîche og blåmuggost.

Har du lyst til å kjøpe deg en flaske eller to av disse chilisausene? Trykk her for å komme til Sterk Saus sin hjemmeside.

Er du fysen på noe snacks? Hotwings eller Buffalo Wings er ypperlig snacks. Enten som en liten middagsrett, eller som snacks foran TVen en fredags kveld. For å spice opp disse kyllingvingene har jeg brukt Habanero som er en sterk chilisaus fra Sterk Saus. For å få en kontrast til det sterke fra hotwingsene har jeg laget en dipp av crème fraîche og blåmuggost.

 Ønsker du å se flere oppskrifter hvor jeg har brukt Sterk Saus sine produkter? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene 

Jeg og Sterk Saus ønsker å feire vårt lille samarbeid med å dele litt av denne kjempegode sausen med noen av dere. Jeg og Sterk Saus skal trekke ut hver vår vinner, som hver får en en flaske med Rød Chili og en flaske med Habanero i posten. Det eneste du trenger å gjøre er å følge Hyggelig mat og Sterk Saus på Instagram, samt fortelle oss i kommentarfeltet hva du vil bruke sausen til. Tag gjerne inn noen chiliglade venner også om du ønsker å spre litt chiliglede. Her har du en oppskrift på chilimarinerte osteterninger. I denne oppskriften har jeg brukt Rød Chili fra Sterk Saus, som er en forholdsvis mild chilisaus, men den smaker veldig fruktig og godt. Disse osteterningene er kjempegode å ha i en salat eller som snacks på et tapasbord eller lignende.
Chilimarinerte osteterninger
Jeg har inngått et samarbeid med Sterk Saus, som er en nystartet bedrift som driver med nettopp, sterke sauser. Asle, mannen bak Sterk Saus hadde i flere år vært på jakt etter den perfekte chilisaus, der den rene chilismaken var det viktige. Etterhvert ble det til at han bestemte seg for å forsøke og lage chilisausen sin selv. Flere år med utvikling av oppskrifter har ført til at han nå nylig har lansert to sterke sauser. Rød Chili, en salsalignende saus og Habanero, som er en litt mer hissig hot sauce. Hele tanken bak disse produktene er å fremheve fruktigheten til chilien i langt større grad enn å gi deg brannsår i munnen. Produktene er 100% håndlagde og er helt frie for tilsetningsstoffer og konserveringsmidler. Jeg har testet disse produktene i noen uker nå, både som ingrediens i maten og som topping og jeg er frelst. Dette er den første i en liten serie av oppskrifter hvor jeg har brukt Sterk Saus sine produkter enten som topping eller som en ingrediens i retten. Her har jeg laget noe så enkelt som fiskekaker i pitabrød, med litt godt fyll og Rød Chili fra Sterk Saus som topping. Rask og enkel hverdagsmat, som også er populær hos barna.
Fiskekaker i pitabrød

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Sterk Saus, som lager chilisausene Rød Chili og Habanero. Chilisausene til Sterk Saus er 100% håndlagde og 100% fri for tilsetningsstoffer.

Hot er godt!

%d bloggers like this: