Når jeg er alene og skal lage middag til meg selv så ender jeg ofte opp med å lage pasta. Det går kjapt og det er kjempe godt. Cacio e pepe er en av de enkleste rettene jeg vet om, men du verden så god den er.

Cacio e pepe

Når jeg er alene og skal lage middag til meg selv så ender jeg ofte opp med å lage pasta. Det går kjapt og det er kjempegodt. Dette er en av de enkleste rettene jeg vet om, men du verden så god den er.

Ingredienser (1pors)

  • 100g spaghetti
  • ½ ts pepperkorn, knust grovt
  • 1 ss smør
  • 2 ss revet parmesan
  • litt revet parmesan til topping
  • litt kokevann fra pastaen

Når jeg er alene og skal lage middag til meg selv så ender jeg ofte opp med å lage pasta. Det går kjapt og det er kjempe godt. Cacio e pepe er en av de enkleste rettene jeg vet om, men du verden så god den er.

Kok spaghetti etter anvisning. Mens spaghettien koker så har du de knuste pepperkornene i en tørr middels varm panne, rist de lett til det begynner å lukte pepper. Ha smør i pannen og la det frese litt, pass på så smøret ikke brenner seg. Ha i 2-3 spiseskjeer med kokevann fra spaghettien. Skru ned platen og la det surre på lav varme til spaghettien er klar. Dypp en kopp ned i kjelen slik at du får samlet opp litt av kokevannet og sett til side. Hell spaghettien over i et dørslag eller en sil og ha spaghettien tilbake i kjelen. Hell sausen over i kjelen, dryss over parmesanen og bland dette godt. Spe i med litt av kokevannet, slik at du får en kremete saus. Anrett på et fat og dryss over litt nyrevet parmesan.

Når jeg er alene og skal lage middag til meg selv så ender jeg ofte opp med å lage pasta. Det går kjapt og det er kjempe godt. Cacio e pepe er en av de enkleste rettene jeg vet om, men du verden så god den er.

Trykk på bildene under for å se oppskrifter på flere pastafavoritter

Raske hverdagsmiddager som smaker mye er gull verdt. Denne pastaretten med spicy chorizopølse er laget i en fei og den smaker kjempegodt.
Pasta med chorizo i fløtesaus
Spagetti med hvitløk og olje, dette er en rett som består av nettopp dette. Spagetti med hvitløk og olivenolje.. og litt til.. Dette er den ultimate fast fooden for meg, og en rett jeg ofte tyr til når konemor jobber kveldsvakt. Det at det går fort betyr på ingen måte at det smaker slikt, dette er en kjempegod rett. Prøv å lage spaghetti aglio e olio du også.
Spaghetti aglio e olio
Lasagne er en av barndommens lørdagsfavoritter. Slår du opp comfort food i min ordbok så får du opp bilde av lasagne. Lag på lag med pasta, kjøttsaus, ostesaus og så enda mer ost på toppen. Det er ikke rart dette er en favoritt hos mange fler enn meg. Dette er oppskriften jeg pleier å bruke når jeg vil ha en enkel og god lasagne.
Lasagne
%d bloggers like this: