I dag er det Halloween og en ca en kvart million gresskar blir kjøpt og skjært ut til lykter og annen dekor. I morgen havner nesten alle disse i søplekassen. Det er fryktelig synd og ikke minst sløsing med en kjempegod råvare. Det er mye du kan bruke gresskarene til, denne gresskarsuppen med chili og ingefær for eksempel. Kjempegodt! 

Gresskarsuppe

I dag er det Halloween og en ca en kvart million gresskar blir kjøpt og skjært ut til lykter og annen dekor. I morgen havner nesten alle disse i søplekassen. Det er fryktelig synd og ikke minst sløsing med en kjempegod råvare. Det er mye du kan bruke gresskarene til, denne gresskarsuppen med chili og ingefær for eksempel. Kjempegodt! 

I dag er det Halloween og en ca en kvart million gresskar blir kjøpt og skjært ut til lykter og annen dekor. I morgen havner nesten alle disse i søplekassen. Det er fryktelig synd og ikke minst sløsing med en kjempegod råvare. Det er mye du kan bruke gresskarene til, denne gresskarsuppen med chili og ingefær for eksempel. Kjempegodt! 

Ingredienser (4 pors)

 • 700 g gresskar, del i båter ( ta vare på frøene)
 • 3 gulrøtter, i 2 cm tykke skiver
 • 1 gul løk, finhakket
 • 2 stilker stangselleri, finhakket
 • 2 fedd hvitløk, finhakket
 • 1 rød chili, finhakket
 • 1 ss revet ingefær
 • 1 ts karri
 • 9 dl grønnsakskraft
 • 2 dl kokosmelk
 • gresskarkjerner
 • koriander
 • olivenolje
 • salt & pepper

I dag er det Halloween og en ca en kvart million gresskar blir kjøpt og skjært ut til lykter og annen dekor. I morgen havner nesten alle disse i søplekassen. Det er fryktelig synd og ikke minst sløsing med en kjempegod råvare. Det er mye du kan bruke gresskarene til, denne gresskarsuppen med chili og ingefær for eksempel. Kjempegodt! 

Sett ovnen på 180 grader. Ha gresskar, gulrøtter, to spiseskjeer olivenolje, karri, en klype salt og en klype pepper på et stekebrett eller i en ildfast form. Bland godt sammen slik at alle gresskarbåtene og gulrotskivene blir dekket av olje og krydder. Sett brettet i ovnen og bak grønnsakene i ca en time. Rens frøene fra gresskaret slik at de blir helt frie for kjøtt, skyll frøene i kaldt vann. Spre de utover en ildfast form eller lignende. Vend frøene inn i litt olje og gi de et dryss med salt. Sett de inn i ovnen når det er ca 15 minutter igjen av steketiden på gresskarene, rør litt rundt underveis. Ha olivenolje i en gryte sammen med løk, hvitløk, chili, ingefær og stangselleri. La dette surre i noen minutter til løken blir blank og myk. Skrap kjøttet fra skallet på gresskarbitene med en skje. Ha gresskaret og gulrøttene i gryten. Tilsett grønnsakskraften og gi dette et oppkok. Tilsett kokosmelk og kjør suppen glatt med en stavmikser eller en blender. Smak til med salt og pepper. Ha suppen over i boller, ha noen dråper med kokosmelk over suppen, dryss over litt ristede gresskarkjerner og litt koriander. Serveres gjerne med litt godt brød til.

I dag er det Halloween og en ca en kvart million gresskar blir kjøpt og skjært ut til lykter og annen dekor. I morgen havner nesten alle disse i søplekassen. Det er fryktelig synd og ikke minst sløsing med en kjempegod råvare. Det er mye du kan bruke gresskarene til, denne gresskarsuppen med chili og ingefær for eksempel. Kjempegodt! 

Har du lyst til å se flere suppeoppskrifter? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Blomkålsuppe er en veldig god suppe som du lager veldig raskt. Med litt knasende topping blir suppen fullkommen.
Blomkålsuppe
Jeg har hatt to sellerirøtter i kjøleskapet i lang tid som jeg ikke har hatt noen plan for. I dag lagde jeg en helt vanlig sellerirot- og potetsuppe. Resultatet ble like godt som det var enkelt.
Sellerirotsuppe med stekte epler, bacon og friterte solsikkefrø
I Danmark kaller man ofte jordskokk for fattigmannstrøffel. Det smaker kanskje ikke som trøffel, men det er fryktelig godt. Jeg er gift med en som er fryktelig glad i suppe og denne suppen traff blink. Prøv denne jordskokksuppen selv og jeg kan nesten garantere at du blir fornøyd.
Jordskokksuppe med eplestaver, spicy pølse og potetchips

 

 

 

 

%d bloggers like this: