Myke dampede boller, fylt med spicy, saftig og mørt svinekjøtt. Dette er en helt suveren oppskrift. Oppskriften kan kanskje se litt omfattende og skremmende ut, men den er egentlig ganske enkel. Jeg har alltid ferdig laget opp pulled pork på forhånd som jeg har i fryseren, da kan jeg lage denne retten eller mange andre retter i en fei.

Fylte steambuns med pulled pork

Fylte steam buns med pulled pork og en salat som kompleterer festmåltidet. Dette er en helt suveren oppskrift. Oppskriften kan kanskje se litt omfattende og skremmende ut, men den er egentlig ganske enkel. Jeg har alltid ferdig laget opp pulled pork på forhånd som jeg har pakket i porsjonsposer i fryseren, da kan jeg lage denne retten eller mange andre retter i en fei.

Myke dampede boller, fylt med spicy, saftig og mørt svinekjøtt. Dette er en helt suveren oppskrift. Oppskriften kan kanskje se litt omfattende og skremmende ut, men den er egentlig ganske enkel. Jeg har alltid ferdig laget opp pulled pork på forhånd som jeg har i fryseren, da kan jeg lage denne retten eller mange andre retter i en fei.

Ingredienser (4 pers)

Steambuns og fyll

Salat

 • 1 ss sesamfrø, ristede
 • 2 stk hjertesalat, grovhakket
 • 1 gulrot, finsnittet
 • 1 agurk, delt i skiver på langs (bruk en potetskreller eller en ostehøvel)
 • 8 reddiker, finsnittet
 • 1 pakke bønnespirer
 • karse
 • små chili, snittet på langs
 • 2-3 stilker vårløk, finsnittet
 • koriander
 • hoisinsaus

Myke dampede boller, fylt med spicy, saftig og mørt svinekjøtt. Dette er en helt suveren oppskrift. Oppskriften kan kanskje se litt omfattende og skremmende ut, men den er egentlig ganske enkel. Jeg har alltid ferdig laget opp pulled pork på forhånd som jeg har i fryseren, da kan jeg lage denne retten eller mange andre retter i en fei.

Ha hvetemel, melk, bakepulver og salt i en bolle. Elt det sammen til en jevn deig. Trill deigen ut til en pølse, del denne i åtte like deler og trill disse til runde boller. La bollene hvile i ca 10 minutter. Ha østersoppen i en varm tørr panne, rist den til den begynner å falle sammen og blir gyllen. Ha sopp, kjøtt, vårløk, koriander, bønnesaus og srirachasaus i en bolle. Bland dette godt sammen. Trykk bollene flate og legg fyllet i midten. Trekk kantene opp og over bollen og knip den sammen slik at den blir tett. Snu bollen og legg den i en stor muffinsform. Legg muffinsformene i en bambus steamer, (disse får du kjøpt i de fleste grønnsaksforretinger, store supermarkeder eller i kjøkkenutstyrsbutikker) du kan også bruke en damprist til grønnsaker. Ha kokende vann i en stekepanne eller en liten gryte og plasser bambussteameren på toppen av pannen/kjelen. La dette stå og dampe i ca 12-14 minutter. Mens bollene dampes kan du lage salaten. Jeg synes det er fint å dandere salaten utover et stort brett. Legg alle ingrediensene til salatenutover litt hulter til bulter, ha hoisinsaus i en liten skål og sett på fatet. Når bollene er ferdige, drysser du over litt ristede sesamfrø.

Myke dampede boller, fylt med spicy, saftig og mørt svinekjøtt. Dette er en helt suveren oppskrift. Oppskriften kan kanskje se litt omfattende og skremmende ut, men den er egentlig ganske enkel. Jeg har alltid ferdig laget opp pulled pork på forhånd som jeg har i fryseren, da kan jeg lage denne retten eller mange andre retter i en fei.

Har du lyst til å se andre asiatiskinspirerte oppskrifter? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Søte, litt spicy og klissete kyllinglår med asiatiske smaker. Servert med en liten kålsalat og litt ris er et skikkelig smakfullt festmåltid som du lager ganske så raskt.
Søte, spicy og klissete kyllinglår med kålsalat
Thaimat er hyggelig mat. Her har du en oppskrift på en rask wok som smaker Thailand. Denne woken med spinat, vårløk, sukkererter og kjøttdeig er veldig god!
Rask thaiwok med kjøttdeig
Er du glad rask, digg og enkel mat? Woking er en genial måte å lage mat på, og du kan variere i det uendelige. Bruk de grønnsakene du har, eller de grønnsakene du liker best. Tilsett litt kjøtt, eller lage den vegetar. Vend inn ris eller nudler, eller server dette som tilbehør. Nesten alt kan wokes og du trenger slettes ingen wok for å woke. Bruk en stor stekepanne med høye kanter eller en gryte. Her er en standard variant med en saus basert på østerssaus. En smak du sikkert kjenner igjen.
Rask nuddelwok med kylling

 

 

 

 

 

 

%d bloggers like this: