Det finnes mye spennende topping man kan ha på en pizza, men min absolutte favorittpizza, er den «uten» topping. Pizza margherita består av tomatsaus, mozzarella og basilikum og den smaker nydelig i all sin enkelthet.

Pizza Margherita

Det finnes mye spennende topping man kan ha på en pizza, men min absolutte favorittpizza, er den «uten» topping. Pizza margherita består av tomatsaus, mozzarella og basilikum og den smaker nydelig i all sin enkelthet.

Ingredienser (4 porsjonspizzaer)

  • 400 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • ½ pakke gjær
  • 2 ¼ dl vann
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ts rødvinseddik
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 stk fersk mozzarella
  • Basilikum
  • olivenolje

Det finnes mye spennende topping man kan ha på en pizza, men min absolutte favorittpizza, er den «uten» topping. Pizza margherita består av tomatsaus, mozzarella og basilikum og den smaker nydelig i all sin enkelthet.

Bland salt og mel godt. Smuldre gjæren over og hell over vann, olje og eddik. Dette skal eltes, bruk kjøkkenmaskin med eltekrok. Eltes i ca 15 minutter til deigen begynner å bli elastisk. Dekk bollen med plast og la den heve i ca 1-1 ½ time til deigen har hevet til ca dobbel størrelse. Hvelv deigen ut av bollen, del den i fire like store emner, form disse til runde boller og la de hvile på benken i ca 30 minutter. Sett ovnen på varmluft og grill på maks varme (hos meg er dette 250 grader) og hvis du er så heldig at du har en pizzastein så setter du denne inn på øverste eller nest øverste rille. Etter en halvtime starter du utbakingen, trykk deigen utover til du får en rund og tynn pizzabunn på størrelse med en middagstallerken. For å få den tyn kan du selvsagt også bruke en kjevle. Bruk mye mel på benken, så slipper du at bunnen fester seg til benken. Ha 3 spiseskjeer med tomater over pizzabunnen, bruk baksiden av skjeen til å spre det utover. Bryt opp en halv mozzarella i 5-6 biter og spre de utover pizzaen.Gjenta prosessen på de andre pizzaene. Ringle over litt olivenolje tilslutt. Sett pizzaen inn i ovnen og stek den i 5-6 minutter til skorpen begynner å bli gyllen og sprø, og osten er smeltet. Dryss over noen hele basilikumblader rett før servering.

Det finnes mye spennende topping man kan ha på en pizza, men min absolutte favorittpizza, er den «uten» topping. Pizza margherita består av tomatsaus, mozzarella og basilikum og den smaker nydelig i all sin enkelthet.

 Har du lyst til å se flere pizzaoppskrifter? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Jeg blir aldri lei av pizza, det at du kan variere en pizza i det uendelige gjør at du kan spise en ny pizza hver dag resten av ditt liv. Denne varianten med Västerbottenost, som er min absolutte favorittost og rognkjeksrogn, synes jeg definitivt du bør lage og spise mer enn en gang. Det høres litt merkelig ut med rogn på pizza, men det smaker helt fantastisk. Jeg lover! Denne oppskriften gir deig til 4 pizzaer, så kan du variere litt. Det er ingen grunn til å lage fire like pizzaer.
Pizza med rognkjeksrogn og Västerbottenost
Pizza er noe av det beste som finnes. Det at du kan ha absolutt hva som helst på en pizza, gjør at du kan spise en ny pizza hver dag resten av ditt liv, uten å spise den samme to ganger. Pizza i prinsippet bare en brøddeig med topping, altså en en brødskive med pålegg. Så da vil jeg gjerne slå et slag for pizza til frokost. Her er en variant med egg, bacon, saftige tomater og litt spinat. 
Frokostpizza med egg og bacon
Pizza med poteter er en av mine favorittpizzaer. Sammen med den gode røkte osten Scamorza og litt rosmarin så er dette en nær perfekt pizza.  Prøv å lag den selv. Scamorza er en italiensk ferskost som ligner veldig på mozzarella, den er litt tørrere som gjør den bedre egnet som pizzaost en den vanlige mozzarellaen. Den er dessuten røkt, som gir den en smak som passer perfekt sammen med poteter. Den kan være litt vrien å få tak i, spør din lokale ostebutikk. Får du ikke tak i den så erstatter du den bare med en annen ost du liker.
Pizza med poteter
%d