Gulasj er en smaksbombe av en gryterett eller suppe som er nasjonalretten til Ungarn. Kjøtt, chorizo, gulrøtter, poteter og mye(!!) paprika, både frisk og i pulverform i en skjønn forening som gir den en middag som virkelig varmer. 

Gulasj

Gulasj er en smaksbombe av en gryterett eller suppe alt ettersom hvordan du definerer den. Gulasj nasjonalretten til Ungarn. Kjøtt, chorizo, gulrøtter, poteter og mye(!!) paprika, både frisk og i pulverform i en skjønn forening som gir den en middag som virkelig varmer. 

Ingredienser (4 pors)

 • 700 g grytekjøtt av storfe, i terninger på 2×2 cm (jeg brukte bankekjøtt)
 • 200 g chorizo, finhakket
 • 2 stk gul løk, del i tynne skiver
 • 3 fedd hvitløk, finhakket
 • 2 stk rød paprika, i strimler
 • 3 ss paprikapulver
 • 1 ts røkt paprikapulver
 • ½ ts karve
 • 1 ss tomatpuré
 • 1 boks hermetiske tomater
 • 9 dl kjøttkraft
 • ½ ts sukker
 • 2 laurbærblader
 • 1 kvast timian
 • 500 g kokefaste poteter, i terninger på 2×2 cm
 • 300 g gulrøtter, delt i 2 cm tykke skiver
 • salt & pepper
 • kruspersille, grovhakket
 • creme fraiche
 • smør til steking

Ha smør i en gryte, brun kjøttet i to omganger. Legg kjøttet til side. Ha chorizo i gryten og la det surre i noen minutter på middels varme, til chorizoen begynner å slippe fettet. Ha i løk, hvitløk og paprika. La dette surre i noen minutter til løken og paprikaen begynner å falle litt  sammen. Tilsett paprikapulver, karve og tomatpure. Bland dette godt sammen. Tilsett hermetiske tomater og kjøttkraft. Gi dette et oppkok. Tilsett sukker, laurbærblader og timiankvasten. Skru ned varmen, legg på lokk og la det simre i ca 1 time og 45 minutter til kjøttet er mørt, følg med underveis. Tilsett poteter og gulrøtter, la dette trekke i ca 15 minutter, til alle grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper. Serveres med grøvhakket kruspersille og en klatt med creme fraiche. Litt godt brød ved siden av er også veldig godt.

Gulasj er en smaksbombe av en gryterett eller suppe som er nasjonalretten til Ungarn. Kjøtt, chorizo, gulrøtter, poteter og mye(!!) paprika, både frisk og i pulverform i en skjønn forening som gir den en middag som virkelig varmer. 

Har du lyst til å se oppskrifter på andre supper og gryteretter? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Smakfull, mektig og varm, jegergryte er en gryte for mørke høstkvelder. Jeg har brukt kjøttdeig, for å få maten raskt ferdig. Men du kan bruke alle typer kjøtt. Tilpass koketiden etter hva slags kjøtt du bruker.
Jegergryte
Lapskaus er ordentlig norsk tradisjonskost og egentlig noe man kanskje forbinder med høsten. Men i dag er det ruskevær i Oslo så da lager vi denne klassikeren.
Brun lapskaus
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Indisk grønnsakscurry
%d bloggers like this: