Jeg har aldri vært noen kakemons, men etterhvert som alderen kommer snikende på, så har jeg begynt å sette pris på noe søtt til kaffekoppen etter middagen. En saftig og krydret banankake med sjokolade er midt i blinken til dette formålet. Denne kaken holder seg saftig og veldig god i flere dager. Hvis du ikke spiser den opp med en gang.

Krydret banankake med sjokolade

Jeg har aldri vært noen kakemons, men etterhvert som alderen kommer snikende på, så har jeg for alvor begynt å sette pris på noe søtt til kaffekoppen etter middagen. En saftig og krydret banankake med sjokolade er midt i blinken til dette formålet. Denne kaken holder seg saftig og veldig god i flere dager. Hvis du ikke spiser den opp med en gang.

Jeg har aldri vært noen kakemons, men etterhvert som alderen kommer snikende på, så har jeg begynt å sette pris på noe søtt til kaffekoppen etter middagen. En saftig og krydret banankake med sjokolade er midt i blinken til dette formålet. Denne kaken holder seg saftig og veldig god i flere dager. Hvis du ikke spiser den opp med en gang.

Ingredienser (2 stk)

 • 6 godt modne bananer
 • 200 g hvitt sukker
 • 100 g brun farin
 • 4 egg
 • 200 g smør
 • 450 g hvetemel
 • 1 ts natron
 • 1 dl skummet kulturmelk
 • 2 ts kanel
 • ½ ts nellik
 • ½ ts tørket ingefær
 • ½ ts salt
 • 100 g sjokolade, grovhakket

Sett ovnen på 180 grader. Mos fire av bananene med en gaffel og sett de til side. Bland egg og sukker og farin til eggedosis. Bland alt det tørre og sikt det over eggedosisen. Vend det inn. Ha over melk og smør og rør det til en glatt røre. Vend inn sjokolade. Del de to siste bananene på langs. Hell halvparten av røren i to brødformer kledt med bakepapir. Legg de halve bananene på langs i røren. Hell over resten av røren. Sett formene midt i ovnen og la de stå i en time. Stikk en kakepinne inn i kaken, kommer den ut ren så er kaken klar. Snu formene på hodet og avkjøl kakene mens formene fortsatt sitter på. Når de er avkjølte, løfter du av formene. Gi de et dryss med melis og skjær i skiver.

Jeg har aldri vært noen kakemons, men etterhvert som alderen kommer snikende på, så har jeg begynt å sette pris på noe søtt til kaffekoppen etter middagen. En saftig og krydret banankake med sjokolade er midt i blinken til dette formålet. Denne kaken holder seg saftig og veldig god i flere dager. Hvis du ikke spiser den opp med en gang.

Tips: Hvis du vil ha litt mer tekstur i kaken, tilsetter du 100 gram grovhakkede nøtter (valnøtter, pecannøtter eller lignende) sammen med sjokoladen.

Tips 2: Frys ned den ene kaken, så har du en kake på lur til en gang søtsuget kommer og du ikke orker å bake.

Jeg har aldri vært noen kakemons, men etterhvert som alderen kommer snikende på, så har jeg begynt å sette pris på noe søtt til kaffekoppen etter middagen. En saftig og krydret banankake med sjokolade er midt i blinken til dette formålet. Denne kaken holder seg saftig og veldig god i flere dager. Hvis du ikke spiser den opp med en gang.

Ønsker du å se oppskrifter på andre søtsaker? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Denne oppskriften er mammas gode gamle oppskrift på krydderkake, hvor jeg kun har tilsatt revne gulrøtter og laget en glasur. Og vips så ble det en gulrotkake. Veldig enkelt og ikke minst veldig godt. 
Gulrotkake med glasur
Er du glad i sitron? Det er jeg! Disse muffinsene er superenkle og smaker friskt og godt av sitron. De er også tilsatt valmuefrø som gir muffinsene en utrolig kul tekstur.
Sitronmuffins med valmuefrø
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Saftig sjokoladekake

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

%d bloggers like this: