Tostadas er en mexicansk/latinamerikansk måte å servere en rett på. Ordet er spansk og betyr rett og slett ristet. Altså at retten inneholder en ristet eller fritert del, som er et av hovedelementene. Her har jeg fritert helt vanlige potetlomper slik at de blir en slags nacho. Disse har jeg toppet med en silkemyk avocadokrem, terninger av rå salmalaks og epler. Dette er skikkelig snadder.

Tostadas med laks og avokadokrem

Tostadas er en mexicansk/latinamerikansk måte å servere en rett på. Ordet er spansk og betyr rett og slett ristet. Altså at retten inneholder en ristet eller fritert del, som er et av hovedelementene. Her har jeg fritert helt vanlige potetlomper slik at de blir en slags nacho. Disse har jeg toppet med en silkemyk avocadokrem, rødløk, terninger av rå salmalaks, agurk og epler. Dette er skikkelig snadder.

Ingredienser (8 tostadas)

Topping

 • 200 g laks, delt i små terninger (jeg bruker Salmalaks)
 • 1 rød chili, delt i tynne skiver
 • 1 eple, i terninger
 • ½ rødløk, i tynne skiver
 • ½ agurk, i terninger
 • koriander, grovhakket

Tostadas

 • 1 pakke med 8 lomper
 • 5 dl nøytral olje
 • salt

Avocadokrem

 • 2 stk avocado
 • 4 ss creme fraiche
 • 1 klype salt
 • 1 klype pepper
 • ½ lime, saften

Tostadas er en mexicansk/latinamerikansk måte å servere en rett på. Ordet er spansk og betyr rett og slett ristet. Altså at retten inneholder en ristet eller fritert del, som er et av hovedelementene. Her har jeg fritert helt vanlige potetlomper slik at de blir en slags nacho. Disse har jeg toppet med en silkemyk avocadokrem, terninger av rå salmalaks og epler. Dette er skikkelig snadder.

Begynn med å lage tostadaene. Stikk ut rundinger på ca 8 cm med en utstikker eller bruk et glass og en kniv til å skjære rundt. Nå skal det friteres. Dette er ikke så skummelt som det kan virke, men det er lurt å ta noen forhåndsregler. Sørg for å alltid stå ved gryten, hvis du er nødt til å forlate kjøkkenet så trekk kjelen av platen. Ha et lokk tilgjengelig, hvis uhellet skulle være ute og det skulle ta fyr, legger du lokket på kjelen og trekk den til side. Følg med på temperaturen og juster varmen ved behov så går dette helt fint. Varm opp oljen i en gryte til den er 170 grader, bruk et sukkertermometer eller lignende. Friter lompene i ca 2 min til de er gyllende, legg de på et kjøkkenpapir så oljen får rent av seg og dryss over litt salt. Ha avocado, creme fraiche, salt og pepper i en foodprosessor og kjør det til en glatt krem. Nå er det tid for å anrette. Ha avocadokrem på alle de friterte lompene, legg på laks, agurk, løk og epler. Avslutt med å stikke nedi noen skiver med chili og litt koriander. Lag dette du også, det er jo tross alt tacofredag!

Tostadas er en mexicansk/latinamerikansk måte å servere en rett på. Ordet er spansk og betyr rett og slett ristet. Altså at retten inneholder en ristet eller fritert del, som er et av hovedelementene. Her har jeg fritert helt vanlige potetlomper slik at de blir en slags nacho. Disse har jeg toppet med en silkemyk avocadokrem, terninger av rå salmalaks og epler. Dette er skikkelig snadder.

Husk: Bruker du norsk oppdrettslaks som Salma, eller lignende vakuumpakkede fileter så kan du bruke fisken rett ut av pakken. Annen fisk bør fryses ned i minst 24 timer før du skal tilberede og servere den.

Tips: Friter det som blir igjen av lompene etter at du har skjært ut tostadaene, dryss litt krydder (paprika, tørket dill eller bare litt salt) og spis de som snacks eller bruk de som krutonger i en salat.

Tips 2: Synes du det blir for skummelt med fritering, kan du steke lompene på høy varme i en tørr panne til de blir sprø. Avkjøles på en rist. Det blir ikke det samme, men det blir godt.

Tostadas er en mexicansk/latinamerikansk måte å servere en rett på. Ordet er spansk og betyr rett og slett ristet. Altså at retten inneholder en ristet eller fritert del, som er et av hovedelementene. Her har jeg fritert helt vanlige potetlomper slik at de blir en slags nacho. Disse har jeg toppet med en silkemyk avocadokrem, terninger av rå salmalaks og epler. Dette er skikkelig snadder.

Er du glad i laks? Trykk på bildene under for å komme rett til flere oppskrifter med laks

Poke er en sjømatsalat som stammer fra Hawaii. Den består som regel av  kald ris, forskjellige grønnsaker og rå fisk eller skalldyr. Du kan eksperimentere deg frem til din favoritt ved å benytte forskjellige grønnsaker, spennende toppinger og forskjellige typer sjømat. I denne har jeg byttet ut risen med byggryn, og jeg har marinert Salmalaks i en smakfull marinade.
Pokebowl med byggryn
Det er ikke alltid jeg har tid eller lyst til å lage paibunnen selv og jeg er ikke så veldig glad i de ferdigbunnene man får kjøpt. Filodeig fungerer suverent og smaker kjempegodt. Denne paien laget jeg med laks, asparges og min favorittost som er Västerbottenost fra Sverige.
Rask pai med laks, asparges og Västerbottenost
Nå som den verste sommervarmen har gitt seg, smaker det godt med litt suppe igjen. Dette er en rask versjon, av en klassisk kremet fiskesuppe. Denne versjonen inneholder masse friske grønnsaker, saftig bakt laks og fiskepudding. Fisken baker jeg i ovnen, da har jeg full kontroll på tilberedningstiden og  jeg unngår tørr fisk.
Kremet fiskesuppe med laks
%d bloggers like this: