Jeg er veldig glad i supper. Det er enkel og rask mat, som med enkle grep blir helt fantastisk smaksrikt. En god suppe er også noe som virkelig passer i årstiden vi nå befinner oss i. Her har jeg laget en variant av en Mulligatawnysuppe, som mange kanskje kjenner igjen som suppen, Grevinnen blir servert av hovmesteren, lille julaften hvert år. Suppen består av veldig mange forskjellige ingredienser. Jeg har forenklet den litt. Jeg kjører dessuten suppen glatt med en stavmikser. Før jeg avslutter med linser og kylling.

Mulligatawnish suppe

[annonse] Jeg er veldig glad i supper. Det er enkel og rask mat, som med enkle grep blir helt fantastisk smaksrikt. En god suppe er også noe som virkelig passer i årstiden vi nå befinner oss i. Her har jeg laget en variant av en Mulligatawnysuppe, som mange kanskje kjenner igjen som suppen, Grevinnen blir servert av hovmesteren, lille julaften hvert år. Suppen består av veldig mange forskjellige ingredienser. Jeg har forenklet den litt. Jeg kjører dessuten suppen glatt med en stavmikser. Før jeg avslutter med linser og kylling. Kjempegod blir det.

Jeg er veldig glad i supper. Det er enkel og rask mat, som med enkle grep blir helt fantastisk smaksrikt. En god suppe er også noe som virkelig passer i årstiden vi nå befinner oss i. Her har jeg laget en variant av en Mulligatawnysuppe, som mange kanskje kjenner igjen som suppen, Grevinnen blir servert av hovmesteren, lille julaften hvert år. Suppen består av veldig mange forskjellige ingredienser. Jeg har forenklet den litt. Jeg kjører dessuten suppen glatt med en stavmikser. Før jeg avslutter med linser og kylling.

Ingredienser (4 pors)

 • 2 ss nøytral olje
 • 1 løk, finhakket
 • 1 rød chili, finhakket
 • 2 fedd hvitløk, finhakket
 • 2 stilker stangselleri, finhakket,
 • 3 gulrøtter, i terninger
 • 2 poteter, i terninger
 • 1 tommelstor ingefær, revet
 • 1 ss med karri
 • ¼ ts spisskummen
 • ¼ ts salt
 • ¼ ts pepper
 • 7 dl kyllingkraft
 • 3 dl kokosmelk
 • 300 g røde linser
 • 1 stekt kylling, kjøttet plukket og revet i mindre biter.
 • koriander, grovhakket
 • limesaft

Jeg er veldig glad i supper. Det er enkel og rask mat, som med enkle grep blir helt fantastisk smaksrikt. En god suppe er også noe som virkelig passer i årstiden vi nå befinner oss i. Her har jeg laget en variant av en Mulligatawnysuppe, som mange kanskje kjenner igjen som suppen, Grevinnen blir servert av hovmesteren, lille julaften hvert år. Suppen består av veldig mange forskjellige ingredienser. Jeg har forenklet den litt. Jeg kjører dessuten suppen glatt med en stavmikser. Før jeg avslutter med linser og kylling.

Ha løk, chili, hvitløk, stangselleri, gulrøtter og poteter i en stor jerngryte med litt olje på middels varme. Jeg bruker en støpejernsgryte fra Le Creuset. Du kan selvsagt bruke hvilken som helst annen gryte. La grønnsakene surre i noen minuttter, til løken begynner å bli blank. Tilsett ingefær, karri, spisskummin, salt og pepper. Bland dette sammen og la det surre i noen minutter til. Hell over kyllingkraft. Gi det et oppkok og la det småkoke til grønnsakene er helt møre. Ca 10 minutter.  Hell over kokosmelken og kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en blender. Ha i kokosmelk, linser og kylling.  For å spare tid så brukte jeg ferdiggrillet kylling, fra ferskvaredisken i butikken. Smak til med salt og pepper. Serveres i suppeskåler, dryss over litt grovhakket koriander og hell over noen dråper med kokosmelk.

Jeg er veldig glad i supper. Det er enkel og rask mat, som med enkle grep blir helt fantastisk smaksrikt. En god suppe er også noe som virkelig passer i årstiden vi nå befinner oss i. Her har jeg laget en variant av en Mulligatawnysuppe, som mange kanskje kjenner igjen som suppen, Grevinnen blir servert av hovmesteren, lille julaften hvert år. Suppen består av veldig mange forskjellige ingredienser. Jeg har forenklet den litt. Jeg kjører dessuten suppen glatt med en stavmikser. Før jeg avslutter med linser og kylling.

Dette innlegget er laget som en del av mitt samarbeid med Le Creuset, En fransk produsent av kvalitetsvarer innen støpejernsgryter, panner, stentøy og annet kjøkkenutstyr.

%d