Mamma sine krumkaker er en av mine julefavoritter, gjerne servert sammen med litt krokanis. Krumkaker er veldig tradisjonelle julekaker, og er en av de syv slagene det var forventet at man bakte til jul fra gammelt av.

Mammas krumkaker

Mamma sine krumkaker er en av mine julefavoritter, gjerne servert sammen med litt krokanis. Krumkaker er veldig tradisjonelle julekaker, og er en av de syv slagene det var forventet at man bakte til jul fra gammelt av.

Ingredienser (ca 25 stk)

  • 4 egg
  • 200 g sukker
  • 200 g smør, smeltet og avkjølt
  • 200 g hvetemel
  • ¾ ts malt kardemomme

Mamma sine krumkaker er en av mine julefavoritter, gjerne servert sammen med litt krokanis. Krumkaker er veldig tradisjonelle julekaker, og er en av de syv slagene det var forventet at man bakte til jul fra gammelt av.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett smør. Vend inn mel og kardemomme. La røren svelle i 15 minutter. Legg god spiseskje med røre på et oppvarmet krumkakejern.  Stek krumkakene til de er lysebrune. Rull kremmerhus med et krumkakehorn, med en gang krumkaken er ferdig. Når krumkaken er nedkjølt løfter du den av. Krumkakene oppbevarer du i en kakeboks.

Tips: Ønsker du å lage krumkakeskåler så setter du et kjøkkenglass opp ned, legg den nystekte krumkaken over glasset og press kantene ned og sammen rundt glasset til du får en skålform. Når krumkaken er avkjølt holder

Mamma sine krumkaker er en av mine julefavoritter, gjerne servert sammen med litt krokanis. Krumkaker er veldig tradisjonelle julekaker, og er en av de syv slagene det var forventet at man bakte til jul fra gammelt av.

Har du lyst til å se flere oppskrifter på julebakst? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Kokosmakroner
Kokosmakroner

 

%d bloggers like this: