Hjemmelagde medisterkaker hører med i julen her hos oss. Den er det naturlige tilbehøret til ribbe, vi har den til middag flere ganger før julekvelden og den er skikkelig god på brødskiva eller i en lefse med litt sennep. Jeg pleier å lage opp en stor porsjon, som jeg pakker i porsjonsposer og fryser ned. Det er nok som skjer i julestria, så da er det deilig å ha noen middager klare i fryseren.

Medisterkaker

Hjemmelagde medisterkaker hører med til julekosen. Den er det naturlige tilbehøret til ribbe, vi har den til middag flere ganger før julekvelden. Medisterkaker er skikkelig godt på brødskiva eller i en lefse med litt sennep også. Jeg pleier å lage opp en stor porsjon, som jeg pakker i porsjonsposer og fryser ned. Det er nok som skjer i julestria, så da er det deilig å ha noen middager klare i fryseren.

Hjemmelagde medisterkaker hører med i julen her hos oss. Den er det naturlige tilbehøret til ribbe, vi har den til middag flere ganger før julekvelden og den er skikkelig god på brødskiva eller i en lefse med litt sennep. Jeg pleier å lage opp en stor porsjon, som jeg pakker i porsjonsposer og fryser ned. Det er nok som skjer i julestria, så da er det deilig å ha noen middager klare i fryseren.

 Ingredienser (32 stk)

  • 1600 g medisterdeig
  • 5 ts salt
  • 5 ss potetmel
  • 1 ts pepper
  • ¾ ts malt muskat
  • ½ ts malt ingefær
  • ½ ts nellik
  • 6 ½ dl helmelk
  • smør til steking
  • kraft

Hjemmelagde medisterkaker hører med i julen her hos oss. Den er det naturlige tilbehøret til ribbe, vi har den til middag flere ganger før julekvelden og den er skikkelig god på brødskiva eller i en lefse med litt sennep. Jeg pleier å lage opp en stor porsjon, som jeg pakker i porsjonsposer og fryser ned. Det er nok som skjer i julestria, så da er det deilig å ha noen middager klare i fryseren.

Medisterdeigen og melken må holde samme temperatur, så la de ligge i kjøleskapet og ta de ut rett før du skal begynne å bruke de. Ha medisterdeigen i en bolle, strø over saltet. Bland dette godt. Ha i resten av de tørre ingrediensene og bland dette. Spe i melken under omrøring. Jeg bruker en kjøkkenmaskin med en k-spade til denne jobben. Jo lengre du jobber med deigen, jo finere får du kjøttkakene. Liker du de grove så bare rør raskt igjennom med en sleiv eller rene hender. Legg en liten bit av medisterdeigen i en varm stekepanne med litt smør. Smak på den når den er gjennomstekt. Dette gjør du for å kjenne om deigen smaker riktig. Juster smaken med salt, pepper eller krydder ved behov.  Dypp en skje i kaldt vann, form runde kaker. Stek disse på middels høy varme i et par minutter på hver side. Medisterkakene trekkes ferdig i en kjele med litt kjøttkraft.

Hjemmelagde medisterkaker hører med i julen her hos oss. Den er det naturlige tilbehøret til ribbe, vi har den til middag flere ganger før julekvelden og den er skikkelig god på brødskiva eller i en lefse med litt sennep. Jeg pleier å lage opp en stor porsjon, som jeg pakker i porsjonsposer og fryser ned. Det er nok som skjer i julestria, så da er det deilig å ha noen middager klare i fryseren.

Har du lyst til å se oppskrifter på flere julefavoritter? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Mamma sine krumkaker er en av mine julefavoritter, gjerne servert sammen med litt krokanis. Krumkaker er veldig tradisjonelle julekaker, og er en av de syv slagene det var forventet at man bakte til jul fra gammelt av.
Mammas krumkaker
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kokosmakroner
%d bloggers like this: