Risengrynsgrøt hører med i julen. Det er ikke bare nissen som har risengrynsgrøt som favorittmat, mange andre serverer grøt i hvert fall en gang i løpet av julen Hjemmelaget risengrynsgrøt er veldig enkelt å lage, resultatet blir så uendelig mye bedre enn posegrøten eller plastbakkene med ferdig grøt. Lag gjerne en ekstra stor porsjon, så lager du riskrem av restene.

Risengrynsgrøt

Risengrynsgrøt hører med i julen. Det er ikke bare nissen som har risengrynsgrøt som favorittmat, mange andre serverer grøt i hvert fall en gang i løpet av julen Hjemmelaget risengrynsgrøt er veldig enkelt å lage, resultatet blir så uendelig mye bedre enn posegrøten eller plastbakkene med ferdig grøt. Lag gjerne en ekstra stor porsjon, så lager du riskrem av restene.

Ingredienser (4 pors)

  • 2 dl grøtris
  • 4 dl vann
  • 1/4 ts salt
  • 1 l helmelk
  • 1 mandel, skoldet
  • kanel
  • sukker
  • smør
  • 1 marsipangris

Risengrynsgrøt hører med i julen. Det er ikke bare nissen som har risengrynsgrøt som favorittmat, mange andre serverer grøt i hvert fall en gang i løpet av julen Hjemmelaget risengrynsgrøt er veldig enkelt å lage, resultatet blir så uendelig mye bedre enn posegrøten eller plastbakkene med ferdig grøt. Lag gjerne en ekstra stor porsjon, så lager du riskrem av restene.Ha ris, vann og salt i en gryte, kok opp og la det småkoke på lav varme til vannet har kokt nesten helt inn. Dette tar rundt 10 minutter. Ha i melk og kok på lav varme til grøten er passe tykk.  Dette tar ca 20 minutter. Rør underveis og pass på så ikke grøten svir seg i bunn av kjelen. Ha en mandel i gryten og rør rundt. Grøten serveres med et smørøye, et dryss med sukker og kanel. Jeg synes også et glass med rød saft hører til. Marsipangrisen får den som får mandelen.

Risengrynsgrøt hører med i julen. Det er ikke bare nissen som har risengrynsgrøt som favorittmat, mange andre serverer grøt i hvert fall en gang i løpet av julen Hjemmelaget risengrynsgrøt er veldig enkelt å lage, resultatet blir så uendelig mye bedre enn posegrøten eller plastbakkene med ferdig grøt. Lag gjerne en ekstra stor porsjon, så lager du riskrem av restene.

Ønsker du å se flere juleoppskrifter? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Kokosmakroner
Kokosmakroner
Hjemmelagde medisterkaker hører med i julen her hos oss. Den er det naturlige tilbehøret til ribbe, vi har den til middag flere ganger før julekvelden og den er skikkelig god på brødskiva eller i en lefse med litt sennep. Jeg pleier å lage opp en stor porsjon, som jeg pakker i porsjonsposer og fryser ned. Det er nok som skjer i julestria, så da er det deilig å ha noen middager klare i fryseren.
Medisterkaker
Mamma sine krumkaker er en av mine julefavoritter, gjerne servert sammen med litt krokanis. Krumkaker er veldig tradisjonelle julekaker, og er en av de syv slagene det var forventet at man bakte til jul fra gammelt av.
Mammas krumkaker

God jul

 

 

 

 

%d bloggers like this: